franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: K sreči ni prišlo do najhujšega

Piše: R.K.

Čas objave:
08.08.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Brežiški župan se je zahvalil; Srčni lev znova na pomoč; Obisk ekipe strokovnjakov iz Sveta Evrope.

SVET NA KRKI

Premier Robert Golob je na svojem Facebook profilu sporočil, da bo ponedeljek, 14. avgust, dan solidarnosti in dela prost dan. Zapisal je, da želijo, “da Slovenija te težke in naporne dni zaključi v duhu solidarnosti, da pomagamo znancu, sosedu, prijatelju, vsem, ki so jih prizadele hude poplave.”

Prek v ponedeljek popoldne vzpostavljene aplikacije Poplave 2023 je pripravljenost pomagati izrazilo že več kot 13 tisoč ljudi, številka pa raste iz minute v minuto. Trenutno uprava za zaščito in reševanje povprašuje zlasti po storitvah in materialu za popravilo objektov, cest in druge infrastrukture.

Na Gorenjskem se po katastrofalni ujmi še vedno prožijo plazovi. Po trenutnih informacijah, ki še niso dokončne, so zabeležili že prek 200 plazov, je za STA povedal regijski poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid. Nekatere intervencije po Gorenjski še potekajo, se je pa 177 gorenjskih gasilcev danes odpravilo na pomoč v Mozirje.

KRKA DOMA

Brežiški župan Ivan Molan pa se je zahvalil vsem, ki so v poplavah pomagali pri preprečevanju najhujšega. Velike težave so imeli pri zaščiti Krške vasi, Malenc, Čateža in Term Čatež. Gasilci so tam z dodatnimi vrečami zaščitili napis, da ni prišlo do najhujšega. Povedal je, da so izjemno razočarani, da zaradi birokratskih zadev in predvsem pritožb civilnih družb še vedno ni prišlo do dokončanja poplavne varnosti v naselju Loče Rigonce. Tamkajšnje prebivalce je zopet zalilo. Stanje poplavljanja in visokih vodostajev se je v občini Brežice umirilo, voda je iz večina poplavljenih območij že odtekla. Trenutno potekajo čiščenja, črpanje vode iz kleti in saniranje škode. Kmalu bo vzpostavljeno normalno stanje.

Srčni lev bo znova pomagal. Božo Kostadinovski iz Humanitarnega društva Srčni lev je povedal, da so dobili odobritev od vojske, da lahko pripeljejo pomoč v Slovenj Gradec, od koder jo bodo s helikopterjem bodo prepeljali v Črno na Koroškem. Kdor želi pomagati, lahko danes pripelje materialno pomoč. Zbor je pri trgovini Hofer na Andrijaničevi 1 v Novem mestu od 15.30 dalje.  Na pot bodo odšli do petih popoldne, saj je do Slovenj Gradca dve uri vožnje, nato pa bo potekala dostava. Kostadinovski dodaja, da so pri društvu že dobili veliko donacij, njimi bodo kupili potrebščine, ki jih bodo dostavili na prizadeta območja.

Mladinski center Brežice skupaj z Mladinskim hotelom Brežice predstavlja evropski center neformalnega izobraževanja za mlade pod okriljem Sveta Evrope. Leta 2013 je kot prvi v Evropi in edini mladinski center v Sloveniji pridobil Znak kakovosti Sveta Evrope, ki so ga do sedaj podelili zgolj 15-im mladinskim centrom v Evropi. V skladu z vrednotami in standardi omenjene organizacije MC Brežice stremi k razvoju ter implementaciji kakovostnih izobraževalnih programov s ciljem krepitve kompetenc mladih. Nedavno je Mladinski center Brežice obiskala ekipa strokovnjakov, ki spremljajo izpolnjevanje 15 kriterijev kakovosti, razvoj, vpliv in vlogo centra v lokalnem, nacionalnem in mednarodnem okolju. Ekipo so sestavljali vodja Evropske mladinske fundacije in koordinatorica programa Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre, članica skupine strokovnjakov programa Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre ter namestnik izvršnega direktorja Evropskega mladinskega centra Budimpešta.