franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kako lahko mladi izboljšajo življenje v Novem mestu?

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Zbirajo ideje mladih za izboljšanje življenja v Novem mestu; V novomeški vojašnici mednarodni tečaj in vaja reševanja ob množičnih nesrečah; Policisti prijeli tatico.

SVET NA KRKI

Včeraj popoldan je širše območje Celja, Maribora, Murske Sobote, Ptuja in Trbovelj zajelo obilno deževje. Po podatkih regijskih centrov za obveščanje so zabeležili 43 dogodkov v 18 občinah. Gasilci so morali prečrpavati meteorno vodo iz stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov ter plezalnega centra, s pokopališča ter športnega igrišča. 

Danes obeležujemo svetovni dan Rdečega križa, ko se po svetu spominjamo vseh prostovoljcev, ki se požrtvovalno odzivajo na vse humanitarne potrebe in stiske. Začenja se tudi teden Rdečega križa Slovenije (RKS), ki poteka pod sloganom Vse, kar delamo, delamo #izsrca, s čimer po besedah želijo obeležiti "srčnost vseh nas".

KRKA DOMA

Mladinski svet Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto mlade s pozivom za prijavo projektnega načrta vabi k predlogom za izboljšave na področjih kulture, športa, izobraževanja, zaposlovanja, prostovoljstva, zdravja, manjših infrastrukturnih sprememb in drugih področjih v lokalnem okolju.
Gre za program za uresničevanje idej mladih, ki je sestavljen iz delavnic, mentorstva in finančne podpore izbranim projektom. Te lahko mladi ustvarjalci na poziv prijavijo ne glede na to ali so v idejni fazi ali zreli za izvedbo. Za poziv je predvidenih 15 tisoč evrov, odprt bo do porabe sredstev, posamezen projekt pa bo sofinanciran do višine 2 tisoč evrov. Mestna občina Novo mesto načrtuje z aktivacijo Mladinskega sveta Novo mesto v prihodnjih letih doseči še večje vključevanje mladih v lokalno okolje in zastopanje njihovih interesov v skupnosti, svet pa bo predstavljal tudi sogovornika glede aktivnosti, sredstev ter infrastrukturi namenjeni mladini.

V Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu je minuli teden potekal tridnevni mednarodni tečaj ukrepov zdravstva ob velikih nesrečah oz. odziva reševalnih služb ob množičnih nesrečah. Gre za mednarodni preventivni tečaj, ki se ga poleg vojaških predstavnikov udeležuje osebje služb, ki se ukvarjajo z reševanjem in s pomočjo poškodovancem na terenu, je pojasnil vodja organizacijskega odbora omenjenega tečaja Simon Herman. V okviru tečaja so med drugim pripravili vajo vojaške policije s simulacijo napada in obvladovanja teroristične skupine ter simulacijo množične nesreče. Na sicer tradicionalni vaji so letos sodelovali udeleženci osmih držav, zdravstveni sektor, policija, gasilci in Slovenska vojska. Ob gostih iz Belgije, ZDA in Južne Koreje so med drugim navzoči udeleženci iz Španije, Bosne in Hercegovine ter Italije. Navzoč je tudi manjši kontingent ameriške nacionalne garde.

Črnomaljske policiste je občan včeraj okoli 17.30 obvestil, da so neznanci na območju Črmošnjic z dvorišča stanovanjske hiše ukradli počitniško prikolico. O tatvini so bile takoj obveščene vse policijske patrulje in metliški policisti so okoli 21. ure ukradeno prikolico našli na težko dostopnem terenu na območju Bereče vasi. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljena ženska z območja Metlike, večkratna storilka kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Prikolico so vrnili oškodovancu, zoper osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Osrednja informativna oddaja, 8.5.2023