Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: kmalu brežiška obvoznica

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2021 13:15

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Vlada želi z akcijskim programom za invalide za obdobje od leta 2022 do leta 2030 zagotoviti polnopravno in enakovredno uživanje človekovih pravic invalidov ter spodbujati spoštovanje njihovega dostojanstva. Program, ki ga je vlada sprejela minuli teden, obsega 120 prenovljenih ukrepov, ki pokrivajo vsa področja življenja invalidov.

Spremembe vladnega odloka, s katerimi je pogoj PCT izpolnjen nemudoma po polnem cepljenju proti covidu-19, je pripravila ekipa ministra za zdravje Janeza Poklukarja, je razvidno iz dokumentacije dopisne seje vlade, ki jo je pridobil Dnevnik. Pri pisanju odloka, ki je povečal zanimanje za cepljenje s cepivom Janssen, stroka ni sodelovala.



KRKA DOMA


Predstavniki ministrstva za infrastrukturo, ministrstva za okolje in prostor ter Občine Brežice so v soboto podpisali sporazum o financiranju prve etape brežiške obvoznice. Naložba naj bi stala približno 18,8 milijona evrov. Graditi naj bi začeli prihodnje leto in gradnjo končali konec leta 2023. Kot je povedal brežiški župan Ivan Molan, je mestna vzhodna obvoznica za občino izjemnega pomena, saj bodo z njo dobili nov most čez Savo, nove kolesarske poti in drugo vzporedno infrastrukturo. Omogočila bo razvoj in širitev Brežic proti vzhodu ter odpravo nivojskih križanj z železniško progo. Brežice bo razbremenila prometa, hkrati pa bo novozgrajeni most omogočil prenovo sedanjega oz. edinega brežiškega mosta prek Save.

Mestna občina Novo mesto je ob svetovnem dnevu oživljanja občanom predala v uporabo dva nova javno dostopna avtomatska eksterna defibrilatorja, ki sta nameščena na obrobju mesta na Gasilskem domu Šmihel in na stavbi Tiskarne Vesel na Košenicah. Na celotnem območju Mestne občine Novo mesto je tako skupno 27 javno dostopnih defibrilatorjev.

Superračunalniški centri v Sloveniji imajo danes dan odprtih vrat. Za obiskovalce bodo odprli in omogočili ogled nekaterih najzmogljivejših slovenskih superračunalnikov, med drugim tudi superračunalnika HPC Trdina na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu.


Včeraj je bil na Cerovcu pri Črešnjevcu v občini Semič uradno predan namenu večnamenski objekt z asfaltiranim dvoriščem pred njim. Gre za nekdanjo staro trgovino, ki je bila zgrajen s prostovoljnim delom okoli leta 1960. V zadnjih letih je občina Semič obnovila ostrešje, delno zamenjala stavbno pohištvo, lani pa so ga v celoti obnovili, opremljeni so bili tudi trije prostori: osrednji večnamenski prostor, učna kuhinja ter pisarna. Že v jesenskem času so bile, klub epidemiji, uspešno izvedene prve delavnice. Vrednost obnove objekta je znašala dobrih 94 tisoč evrov.

Osrednja informativna oddaja, 18.10.2021