pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Knjižnica Mirana Jarca vabi na analogni klik

Piše: R.K.

Čas objave:
29.06.2023 14:38

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Knjižnica Mirana Jarca vabi na analogni klik, Že 6. leto zapored poteka tabor mladih gasilcev

Slovenija je na 7. Unescovi mednarodni konferenci ministrov, odgovornih za telesno vzgojo in šport, ki se danes zaključuje v Azerbajdžanu, pristopila k pobudi Fit za življenje. Sprejet je bil partnerski dokument (Fit for Life) , Unescova vodilna pobuda, ki temelji na športu in je namenjena pospeševanju okrevanja po covidu-19. Generalni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport je pri tem poudaril, da je telesna dejavnost temeljni vidik splošnega dobrega počutja.

Med 38 dobitniki iz 25 držav članic je tudi poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk za projekt pomoči ukrajinskim sirotam in beguncem. Curk je uradu vlade za oskrbo in integracijo s koordinacijo pomagal poskrbeti za namestitev 120 ukrajinskih beguncev. Skrbel je za namestitev mater z mladoletnimi otroki v Postojni.

Knjižnica Mirana jarca vabi študente in dijake da posnamejo črno belo fotografijo, skozi poletje poteka projekt analogni klik ,ki obiskovalcem omogoča delanje fotografij z analognim fotoaparatom. Z akcijo želijo videti kako vsak posameznik vidi knjižnico skozi svoj zorni kot ter iščejo zanimive posnetke njihovih prostorov. Analogni aparat bo na voljo na studijskem oddelku do konca avgusta ,vsak posameznik pa ima na voljo 3 posnetke. V sklopu projekta so v mesecu maju organizirali tudi delavnico na kateri je fotograf Boštjan Pucelj predstavil analogno fotografijo in obiskujoče poučil kako posneti dobro fotografijo z različnimi mediji Boštjan Pucelj je vizualni ustvarjalec znan po tem da se njegovi projekti lotevajo kritičnih tem ki jih povzroča sodobna družba ter tem ki bežijo iz vidnega obzorja. Projekt se bo zaključil konec avgusta za tem pa bodo narejene fotografije na ogled na razstavi Bojana Medle

Tabor mladih gasilcev poteka že 6. leto zapored. Udeležujejo se ga otroci med 6. in 15. letom starosti. Namen tabora je predvsem druženje, spoznavanje med društvi . Na taboru otroci ne spoznavajo le delo poklicnega gasilca, temveč jih spoznajo tudi z ostalimi poklici vojakov in prostovoljnih gasilcev. Fokus tabora je predvsem na predstavitvi dela gasilca, otroci pa se s tem seznanijo prav na taboru mladih gasilcev. Vodja tabora Mojca Muhič.

Tabor traja 4 dni, od ponedeljka do četrtka, udeležujejo se ga pa otroci iz šestih društev. Dolža, Križev pri Žužemberku, Malega Podljubna , Šmihela in Doljne Straže. Letošnje število udeležencev se je povzpelo na 72 otrok, za njih pa skozi celotne štiri dni skrbi 11 mentorjev.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 29.6.2023