franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kočevje bo povezovala nova brv

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2022 13:02

osredno informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

V Radečah od lanske pomladi gradijo tradicionalni savski čoln tombas, ki ga omenja tudi slovita Slava vojvodine Kranjske in bo del petzvezdičnega doživetja na reki Savi. Gradnja manjšega funkcionalnega tombasa bo predvidoma zaključena do konca letošnjega poletja.

V register nesnovne kulturne dediščine sta odslej vpisana priprava prekmurskih gibanic in popravilo mehanskih ur. Prekmurska gibanica je najbolj znana prekmurska sladica. Znanja in spretnosti za popravilo mehanskih ur pa so ključna za ohranjanje, oskrbovanje, restavriranje in delovanje mehanskih javnih, hišnih in osebnih ur.

KRKA DOMA
Po vsej Sloveniji je razglašena velika požarna ogroženost, saj zadnjih nekaj tednov ni bilo dežja. Temperature zraka čez dan so se v jugovzhodni Sloveniji v zadnjem obdobju povzpele preko 10 stopinj, za jutri vremenoslovci napovedujejo temperature nad 20 stopinj. Od torka naprej bo najverjetneje več oblačnosti, poveča se možnost tudi za manjše padavine. Najverjetneje bo spet hladneje.

V starem mestnem jedru Kočevja gradijo brv čez reko Rinžo, ki bo mestno jedro povezala s Kidričevo cesto. Brv je del projekta gradnje kolesarskih povezav v Kočevju, gradnjo pa financira EU sklad za regionalni razvoj. Vrednost izgradnje brvi, ki naj bi bila končana do maja, je 700.000 evrov. Za potrebe gradnje brvi so reko Rinžo novembra začasno zajezili, decembra pa spet vzpostavili normalen pretok. Trenutno v reki gradijo podporne stebre in klančine, na katere bo položena montažna konstrukcija iz kovine in lesa. Dobavljena naj bi bila v aprilu, ko bodo urejene tudi terase na obrežju reke ob Kidričevi oz. Tesarski ulici.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so glede na izboljšanje epidemiološke slike in ob sproščanju ukrepov za obvladovanje nalezljive bolezni covid-19, pri hospitaliziranih pacientih z današnjim dnem ponovno dovoljeni obiski. Obiski so možni vsak dan med 15.00 in 16.00 uro, dovoljen je obisk ene zdrave osebe do 15 minut na dan, držati pa se je treba nekaterih ukrepov, in sicer obiskovalec mora izpolnjevati PCT pogoj in na vhodu v bolnišnico izpolniti epidemiološki vprašalnik, ves čas obiska je potrebno nositi zaščitno masko, ob prihodu in odhodu pa si je potrebno razkužiti roke. Obiskovalci se morajo držati navodil zdravstvenega osebja na oddelku. V primeru nespoštovanja navodil, se obiski lahko omejijo.

Osrednja informativna oddaja, 23.3.2022