stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krka doživela že drugi poraz v sezoni

Piše: R.K.

Čas objave:
05.12.2023 12:55

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Prometna nesreča pri Smedniku; Krka doživela že drugi poraz v sezoni

SVET NA KRKI

Današnji mednarodni dan prostovoljstva bo potekal pod geslom Moč skupnega dela in podnaslovom Če bi vsak ... Slovenska filantropija pa bo v Ljubljani priredila Slovenski kongres prostovoljstva. Med drugim bodo poudarili velik pomen prostovoljcev pri pomoči prizadetim ob letošnjih katastrofalnih poplavah in plazovih.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in madžarska predsednica Katalin Novak bosta danes skupaj obiskali Prekmurje. Med drugim si bosta ogledali prenovljeno dvojezično srednjo šolo v Lendavi, obiskali Hišo priložnosti v Radmožancih ter se v Dobrovniku pogovarjali s prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti in gospodarstva.

KRKA DOMA

Včeraj Okoli 13. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Smedniku. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del priklopnega dela tovornega vozila, ki ga je v isti smeri vozil 51-letni voznik iz Srbije. Oba udeleženca sta bila lažje poškodovana, oskrbeli pa so ju kar na kraju nesreče. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. V istem dnevu so Policisti PP Novo mesto okoli 14.30 med kontrolo prometa na območju Sevnega zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 41-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,39 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli, o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče, zdaj pa jo čaka kazen.

V preloženi tekmi 7. kroga Lige Nova KBM so košarkarji Krke gostovali v Rogaški Slatini, kjer so doživeli drugi poraz v sezoni. Tekma, odigrana 4. decembra, se je končala z zmago Rogaške. Krkaši, ki so morali nastopiti brez Isaiha Cusinsa in Marka Radovanovića, so začeli z ekipo v postavi Niko Bačvić, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Jairus Hamilton in Robert Jurković. Kljub dobremu začetku, kjer so po treh minutah vodili s 7:1, so se soočili s težavami, zlasti ob izpadu Hamiltona v deveti minuti zaradi poškodbe, Krka je bila v prednosti večino igre, kljub temu pa se je tekma končala z zmago Rogaške 84:80.  Kljub drugemu porazu v Ligi Nova KBM ostajajo Krkaši na vrhu lestvice s skupaj osmimi zmagami in dvema porazoma ter si delijo prvo mesto s Heliosom. Naslednja tekma jih čaka že v petek, 8. decembra, ob 18.00, ko bodo v 11. krogu AdmiralBet ABA lige gostili drugouvrščeno Igokeo. Dva dni kasneje, v nedeljo, 10. decembra, pa bodo v okviru Lige Nova KBM gostovali pri Hopsih na Polzeli.

Osrednja informativna oddaja 05.12.2023