stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krka premagala Hopse

Piše: M.L.

Čas objave:
11.12.2023 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Krka premagal Hopse; Predaja odseka lokalne ceste v Bojsnem

SVET NA KRKI

V državnem svetu bo danes javna razprava o predlogu novele zakona o višjem strokovnem izobraževanju, ki ga je v zakonodajni postopek vložil državni svetnik Aleš Pulko. Cilj predlagane novele je ureditev transnacionalnega izobraževanja za študente in diplomante tujih oz. mednarodnih višjih strokovnih šol v Sloveniji.

Današnja pogajanja o usklajevanju plač v javnem sektorju z inflacijo so tako na vladni kot na sindikalni strani ocenili kot konstruktivna. Kot so pojasnili, je bil narejen korak naprej. Pogajanja bodo nadaljevali prihodnji ponedeljek, v vmesnem čas pa bodo potekala interna posvetovanja, torej na organih sindikatov in v okviru vlade.

KRKA DOMA

Krkaši z zmago nad Hopsi ostajajo na vrhu lestvice Lige Nova KBM. Na tekmo, ki se je odvijala minulo nedeljo, so se Krkaši podali z začetno postavo, v kateri so blesteli Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Jairus Hamilton in Marko Radovanović. Začetek je bil izjemen saj so Krkaši v četrti minuti prevzeli vodstvo s 15-9. Kljub zaostanku so se domači v drugi četrtini trudili, a so Krkaši ob koncu polčasa ohranili vodstvo s 59-47. V drugem polčasu so domači začeli močno in izenačili na 65-63 . S končnim izidom 111-92 so Krkaši dosegli največje število točk na tekmi v tej sezoni. Trener Krke Gašper Okorn. Naslednja tekma Krkašev v Ligi Nova KBM je že v sredo, ko bodo ob 17.30 gostili moštvo Triglava.

Na Bojsnem v okviru projekta Hidravlične izboljšave v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli so nedavno uradno predali moderniziran odsek lokalne ceste Brezje - Bojsno. Sanacija cestišča je vključevala zamenjavo celotnega ustroja v globini vsaj 30 centimetrov, preplastitev z dvoslojnim asfaltom ter urejanje priključkov in odvodnjavanja. Na območju Bojsnega so hkrati položili približno 2.6 km novega vodovoda, dodatnih 1,2 km pa do VH Brezje. Na slovesnosti so prisotne krajane pozdravili podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, predsednik sveta Krajevne skupnosti Globoko Dušan Harapin in občinska svetnica Štefanija Kržan. Podžupan Gajski je poudaril, da je obnova ceste kratkoročna odločitev, posledica prerazporeditve sredstev in racionalnega dela na občini. Dušan Harapin je izrazil zadovoljstvo zaradi obnove, hkrati pa pozval župana Ivana Molana k nadaljnjemu finančnemu podpori krajevni skupnosti.  Trak so ob uradni predaji odsek ceste prerezali Gajski, Harapin in Kržan.

Osrednja informativna oddaja 11.12..2023