volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Krkaši so tokrat izgubili

Piše: R.K.

Čas objave:
16.10.2023 12:35

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Krkaši so tokrat izgubili ; Nove pridobitve v Semiču

SVET NA KRKI

V Mariboru se danes začenja 10. festival Mladi Maribor. Osrednje prizorišče letošnje edicije je Kulturni inkubator v središču mesta, kjer bo vzpostavljen odprt prostor za mlade. V štirih festivalskih dneh se bo zvrstilo več brezplačnih dogodkov, namenjenih mladim in/ali organizacijam za mlade.

Danes ponoči okoli pol štirih  je neznani storilec vlomil v bančno ustanovo v Tolminu, po prvih podatkih je poskušal odtujiti kovinski sef z gotovino, vendar mu to ni uspelo, Nato je storilec zbežal neznano kam, zato policija prosi vse, ki imajo kakršnekoli informacije, da jim jih sporočijo.

KRKA DOMA

Ekipa Budučnost je tokrat bila močnejša od Krkašev.  Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Jairus Hamilton in Jurij Macura. Na začetku sta se moštvi menjavali v vodstvu, Krkaši pa so nazadnje vodili po košu Cerkvenika ob koncu 4. minute. Budučnost je nato z delnim izidom 11-2 v 8. minuti prišla do vodstva z 21-13. V 19. minuti so vodili s 45-27, Krkaši pa so z delnim izidom 7-0 do konca polčasa prišli na 11 točk zaostanka. Trener Krke Gašper Okorn. Okorn pa je tudi povedal, da je razočaran nad izzidom saj so krkaši na voljo imeli 30 prostih metov, zadeli pa so jih le 17.

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič so v soboto, uradno predali namenu dve avtobusni postajališči na Lipovcu. Županja Polona Kambič je v svojem govoru poudarila, da so krajani Lipovca večkrat naslovili pobudo na občino glede ureditve sodobnega in varnega avtobusnega postajališča. Prvi koraki so se začeli že leta 2011, ko je bil izveden terenski ogled, ki je služil kot osnova za izdelavo idejnega projekta in kasneje projektne dokumentacije, nato pa še za uvrstitev v državni Načrt razvojnih programov. Obljuba direktorja Direkcije, da bo pristopila k celoviti ureditvi območja avtobusnega postajališča in priključka lokalne ceste, je prišla šele novembra 2015. Celoten projekt naj bi stal 265.227 €. Kulturni program je bil pripravljen s strani krajanov, ob otvoritvi pa so trak prerezali županja Polona Kambič, direktor DRSI Bojan Tičar ter predstavnika krajanov.

Osrednja informativna oddaja 17.10.2023-