stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Letos spet poln Glavni trg

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji, zlasti Beogradu. Osem groženj je prišlo iz Poljske, štiri iz Gambije, po dve iz Irana in Nigerije ter po ena iz Ukrajine, Slovenije in Rusije.

Obseg gradbenih del v evrskem območju je marca glede na februar ostal nespremenjen, v celotni EU pa se je povečal za 0,2 odstotka. V medletni primerjavi je bil višji za 3,3 oziroma 4,1 odstotka. Slovenija je bila z 12,3-odstotno medletno rastjo tako kot februarja na drugem mestu v EU, na mesečni ravni pa je zabeležila največji padec.

KRKA DOMA

Po lanski nekoliko okrnjeni izvedbi maturantske četvorke, ko se je na novomeškem Glavnem trgu zavrtelo le 50 dijakov, se letos četvorka vrača v vsej svoji veličini. Zaplesali bodo dijaki vseh novomeških srednjih šol, je povedal Robert Grmek iz Plesnega studia Novo mesto. Dodaja, da se bodo maturantom pridružili tudi devetošolci iz osnovnih šol Dolenjske Toplice, Mokronog, Tržišče, Šmarjeta, Škocjan, Otočec, Drska in Grm. Četvorka se bo začela ob 12. uri na Glavnem trgu v Novem mestu.

Skupina Krka je v prvem četrtletju ustvarila 432,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za pet odstotkov na 90,7 milijona evrov, kar je največ v kakšnem prvem četrtletju doslej, je danes objavila družba. Skupščina bo 7. julija.

V zadnjih letih se je na območju Policijske uprave Novo mesto povečalo število kolesarjev, udeleženih v prometnih nesrečah. V lanskem letu so bili kolesarji udeleženi v 73 prometnih nesrečah. En kolesar je izgubil življenje, 18 jih je utrpelo hude telesne poškodbe in 48 lažje poškodbe. V več kot 60 % je bilo ugotovljeno, da so za nesreče odgovorni kolesarji. Med vzroki so prevladovali neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in vožnja pod vplivom alkohola. Vse do 18. junija po vsej državi potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev. Vodja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Novo mesto Željko Zrilič je povedal, da bodo policisti preverjali ali kolesarji upoštevajo prometna pravila, "pozorni pa bomo tudi na kršitve voznikov motornih vozil, ki največkrat ogrožajo kolesarje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, nepravilnega prehitevanja in neprilagojene hitrosti. Pogosteje bomo preverjali tudi psihofizično stanje kolesarjev in ostalih udeležencev.”
Zrilič dodaja, da za uresničitev cilja zmanjšanja prometnih nesreč pozivajo vse k strpni vožnji in večji previdnosti na cestah.

Osrednja informativna oddaja, 19.5.2022