pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mešani pevski zbor Pomlad z zlatim priznanjem do grand prixa

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2023 13:44

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih: Mešani pevski zbor Pomlad z zlatim priznanjem do Grand Prixa; Ta dobra večerja za dober namen

SVET NA KRKI

Ministrstvo za solidarno prihodnost se je ob srečanjih z občinskimi stanovanjskimi skladi zavezalo k zadostnemu financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj. Minister Simon Maljevac je dejal, da je letos na voljo skupno 75 milijonov evrov iz načrta za okrevanje in proračuna, trend pa se bo nadaljeval tudi v prihodnjih letih.

Stopnja brezposelnosti v Sloveniji je v prvem letošnjem četrtletju dosegla 3,8 odstotka, kar je za 0,3 odstotne točke več kot v predhodnem četrtletju, a za 0,5 odstotne točke manj kot v enakem obdobju lani. Statistični urad je objavil, da je med moškimi znašala 3,7 odstotka, med ženskami pa 3,9 odstotka.

KRKA DOMA

Mešani Pevski zbor pomlad, ki v Novem mestu deluje že 31 let, se je pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan pretekli vikend udeležilo 13. mednarodnega zborovskega tekmovanja v Zadru. Tekmovanja se je udeležilo 11 zborov in vokalnih skupin iz celega sveta, Slovenijo in Novo mesto pa je zastopal Mešani Pevski zbor Pomlad. Njihov vokalno in tehnično zahteven program jim je prisvojil 92 točk, zlato priznanje in 1. nagrado v kategoriji mešanih pevskih zborov. Ob razglasitvi uvrstitev v Grand Prix se je tako znašlo tudi njihovo ime, kjer so si poleg izvrstnega nastopa prislužili še bronasti križ opatinje Čike, s čimer so zopet dokazali svoje nadstandardno udejstvovanje na zborovskem področju.

Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij tudi letos organizira dobrodelno akcijo Ta dobra večerja. Tokrat se bodo vsa zbrana sredstva namenila društvom, ki delujejo na področju nasilja v družini, vrstniškega nasilja in nasilja nad ženskami. Jugovzhodno Slovenijo zastopa Društvo življenje brez nasilja s sedežem v Novem mestu, ki že 25 let pomagajo graditi nova življenja brez nasilja. 

Letošnja kampanja združuje okusno s koristnim, saj se s svojo donacijo petih evrov vsi sodelujoči vključijo v žreb za glavno nagrado kulinaričnega doživetja, za katerega bo na dolenjskem poskrbel Dvorec Gregorčič.

Osrednja informativna oddaja, 29. 5. 2022