Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Minister za zdravje obiskal novomeško bolnišnico

Piše: R.K.

Čas objave:
06.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Minister za zdravje obiskal novomeško bolnišnico; Višje sodišče Turku kazen znižalo na 13 let zapora; Krkaši v nedeljo doma proti Heliosu

SVET NA KRKI

Na slovenskih smučiščih se zaradi neobičajno visokih temperatur za ta čas in odsotnosti padavin soočajo s pomanjkanjem snega, zato so nekatera prisiljena omejevati delovanje. Po podatkih Združenja slovenskih žičničarjev trenutno normalno obratuje le Kanin, zaprta pa so smučišča Cerkno, Soriška planina, Stari vrh in Gače.

Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank. V njih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali kartičnih podatkov. Lažna spletna stran pa zahteva obvezno potrditev z vnosom osebnih in kartičnih podatkov, so v sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi Celje. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščena plačila. Policisti prejemnike takšnih sporočil pozivajo, naj ne odpirajo povezave v sporočilu in naj sporočilo takoj izbrišejo. Če so v lažno spletno banko že vnesli svoje identifikacijske podatke, naj nemudoma stopijo v stik s kontaktnim centrom svoje banke ali s svojim osebnim bančnikom in kartico blokirajo.

KRKA DOMA

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan je danes na delovnem obisku sprejela ministra za zdravje Danijela Bešič Loredana s sodelavci. Na srečanju sta bila prisotna tudi predstavnika Zdravstvenega doma Novo mesto. Poudarek delovnega srečanja je bil na delu v Urgentnem centru z vključevanjem primarnega nivoja. Direktorica bolnišnice doc. dr. Milena Kramar Zupan in direktorica Zdravstvenega doma asist. mag. Alenka Simonič sta ob tej priložnosti ministra in njegove sodelavce seznanili z aktualnimi izzivi na primarnem in sekundarnem nivoju zdravstva na področju jugovzhodne Slovenije.

Okrožno sodišče v Novem mestu je Boruta Turka aprila lani v ponovljenem sojenju spoznalo krivega uboja partnerke februarja 2020 na Potoku pri Straži in mu izreklo kazen 14 let in osem mesecev zapora. Zdaj mu je Višje sodišče v Ljubljani kazen znižalo na 13 let, poročata Delo in Slovenske novice. Senat višjega sodišča je po poročanju časnikov ocenil, da je bila kazen, ki je bila na zgornji meji zagrožene, previsoka, saj da bi moralo sodišče dati večjo težo olajševalnim okoliščinam. Pri tem so v sodbi izpostavljeni pristno opravičilo, obžalovanje ter pripravljenost za zdravljenje. Višje sodišče je tudi zmanjšalo število poškodb, ki naj bi jih takrat 31-letni Turk zadal 27-letni partnerki, zaradi česar naj bi bila teža storjenega kaznivega dejanja posledično nekoliko manjša, poročata časnika. Turka, ki je partnerko z nožem ubil potem, ko mu je povedala, da bi rada prekinila razmerje, je novomeško okrožno sodišče januarja 2021 naprej spoznalo krivega umora in ga obsodilo na 24 let zapora, a je višje sodišče sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. V novem sojenju je sodišče Turka aprila lani znova spoznalo za krivega, a tokrat ne umora, kot je vztrajalo tožilstvo, ampak uboja, za katerega pa je zagrožena nižja zaporna kazen. Dosodilo mu je 14 let in osem mesecev zapora. Zdaj mu je višje sodišče kazen znižalo na 13 let zapora.

Košarkarji Krke se bodo v domači dvorani pomerili proti Helios Suns. Tekma bo v nedeljo v Športni dvorani Leona Štuklja ob 20. uri.

Osrednja informativna oddaja 6.1.2023