franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Mladi kolesarji so se vrnili domov

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2023 14:12

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Mladi kolesarji so se vrnili domov; Nova pridobitev za Novo mesto

SVET NA KRKI

Na Kitajskem so v ponedeljek pridržali delavca, ki sta v provinci Shanxi z bagrom izdolbla luknjo v Kitajskem zidu. Med zaslišanjem sta osumljenca policistom povedala, da sta znameniti, več kot 8000 kilometrov dolgi zid preluknjala, da bi si skrajšala pot.

Zveza slovenskih društev na Hrvaškem bo sredstva, namenjena letošnjemu Vseslovenskemu srečanju, darovala za pomoč prizadetim v poplavah v Sloveniji. Srečanja, ki bi po prvotnih načrtih potekalo to soboto, ne bo, so sklenili v zvezi, k finančni pomoči za prizadete v ujmah pa so pozvali tudi člane.

KRKA DOMA

Pred nekaj dnevi so se s Kolumbije z mladinskega svetovnega prvenstva na velodromu v domovino vrnili trije mladi novomeški kolesarji Neža Zupančič, Žak Ržen in Nejc Peterlin pod vodstvom trenerja Josipa Radakoviča. Posegli so veliko visoko še posebej Žak Ržen, ki je zlati in bronasti kolajni z lanskega svetovnega prvenstva letos dodal še srebrno. Tik pod vrhom pa sta bila že omenjena Neža Zupančič in Nejc Peterlin. Kako pa je z doseženimi rezultati in pa seveda izpopolnjenimi trojčkom kolanj zadovoljen prvi med omenjenimi tremi Žak Ržen. Neža Zupanič sodi u sam vrh ženskega kolesarjenja na pisti, žal ni prišla do kolajne, je bila pa zelo blizu. Neža in Nejc sta doživeli ognjeni krst na svetovnih prvenstvih in kakšni občutki so ko se zapelješ na pisto svetovnega prvenstva pa je opisal Nejc Peterlin. Na koncu pa še Josip Radakovič, kako je trener zadovoljen z doseženimi rezultati. Bo pa v prihodnji sezoni Žak Ržen zamenjal svojo tekmovalno vrsto. Po letošnji sezoni za eno leto odhaja v kontinentalno razvojno ekipo  Bahrain Victorious italian cycling team Friuli od leta 2025 pa ga bomo spremljali v Team Bahrain victoriousu, ekipi saj je še enkrat dokazal iz kakšnega testa je in Sloveniji privozil še četrto medaljo iz velikih tekmovanj na pisti.

Novomeščanom se je uresničila dolgoletna želja. Vrata je namreč odprl plavalni bazen. Prve obiskovalce je sprejel že v petek, je povedala Ana Seliškar, vodja Olimpijskega centra Novo mesto.

Predsednik Plavalne zveze Slovenije Boro Štrumbelj je zagotovil, da si bodo na Zvezi prizadevali, da bo bazen poln z različnimi programi.

Bazenski kompleks vključuje manjši 20-metrski bazen namenjen neplavalcem vseh starosti ter vodenim vadbam, osrednji 25-metrski plavalni bazen za rekreativno plavanje ter dve finski savni.