nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na festivalu pričakujejo veliko ljubiteljev modre frankinje

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Festival modre frankinje vabi; Spore bodo reševali z mediatorji

SVET NA KRKI

Uprava Slovenskega državnega holdinga je ta teden prižgala zeleno luč Slovenskim železnicam za nakup 20 novih potniških garnitur. Posel je vreden 148,3 milijona evrov brez davka na dodano vrednost, družba Slovenske železnice-Potniški promet pa bo pogodbo tudi tokrat sklenila s poljskim proizvajalcem Stadler.

Policisti bodo od danes do 28. maja v okviru nacionalne preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev poostreno nadzirali promet. Pozorni bodo predvsem na nepravilno in tesno prehitevanje kolesarjev. Agencija za varnost prometa ob tem kolesarje poziva, naj se ne vozijo v nasprotni smeri in naj uporabljajo čelado.

KRKA DOMA

Jutri bo na gradu Sevnica od 16. do 21. ure potekal Festival modre frankinje. Direktorica Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica Mojca Pernovšek je povedala, da pričakujejo veliko obiskovalcev. Predstavljalo se bo več kot 15 razstavljalcev, večinoma iz Slovenije, prišli pa bodo tudi razstavljalci iz Hrvaške in Avstrije. Za lačne želodčke bodo skrbeli kulinarika Združenja JRE Slovenija, chef Marko Pavčnik iz Pavusa – Grad Tabor Laško in chef Marko Magajne iz Galerije Okusov, ter ponudniki Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium. Letošnja novost je, da obiskovalci ne bodo imeli bonov kot pretekla leta, temveč bodo le prlačali vstopnino ter degustiranje glede na želje posameznikov.

MO Novo mesto vzpostavlja Center za alternativno reševanje sporov. Izvajal bo mediacije, ki predstavljajo izvensodno, mirno in učinkovito rešitev spora s pomočjo mediatorja. Mediacija bo na voljo strankam s prebivališčem ali sedežem v občini, za take primere bo občina krila prve tri ure stroške mediatorja, spore pa bodo lahko reševale tudi osebe iz drugih občin. Center je vzpostavljen, zdaj je preko javnega razpisa, ki je bil objavljen v tem tednu, potrebno le še izbrati mediatorje.  Pobude za mediacijo lahko stranke oddajo na sedežu občinske uprave, v pomoč pa jim bo tudi koordinatorica.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 18.5.2023