franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na Karteljevem bodo zgradili čistilno napravo

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Karteljevem bodo zgradili čistilno napravo; Odprli kolesarsko povezavo Črnomelj-Kanižarica; V petek Stopimo skupaj.

SVET NA KRKI

Po dveh letih premora zaradi epidemije covida-19 bodo konec tega in v začetku naslednjega tedna po vsej državi spet potekale številne bolj ali manj tradicionalne pustne prireditve in povorke. Vrhunec že od sobote trajajočega 63. Kurentovanja na Ptuju bo nedeljska mednarodna povorka, vsako leto je veliko obiskovalcev tudi v Cerknem in Cerknici.

Delavci na sedmih nemških letališčih, tudi na prometnih Frankfurtu in Münchnu, so za petek napovedali stavko, s katero bodo podkrepili zahteve po višjih plačah, je sporočil sindikat Verdi. Pričakovati je, da bo stavka povzročila zamude in odpovedi letov in da bo prizadetih več deset tisoč potnikov. Na udaru naj bi bil predvsem notranji promet.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom Marjan Skube sta v prostorih Krajevne skupnosti Karteljevo podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 743.000 evrov (brez DDV) za izgradnjo čistilne naprave pod naseljem Karteljevo v bližini avtoceste. Gradnja se bo začela aprila in bo zaključena prihodnje leto spomladi, ko sledi šestmesečno poskusno delovanje čistilne naprave, projekt pa se bo nadaljeval tudi z izgradnjo celotne kanalizacije v naselju.

V Kanižarici so odprli približno 700-metrski del regionalne kolesarske povezave Črnomelj-Kanižarica, ki vodi od konca črnomaljske obvoznice do križišča regionalnih cest v Kanižarici s podaljškoma mimo avtobusnih postajališč. Naložba je stala dober milijon evrov, občina je zadnjo dobila skupaj pol milijona evrov evropske in državne podpore. 

Rdeči križ Metlika je pred 23. leti prvič pripravili koncert Stopimo skupaj. Takrat so zbirali denar za hišno dvigalo. Zaradi izjemno velikega odziva in podpore je koncert postal tradicionalen. Dobrodelni koncert Stopimo skupaj, na katerem bodo zbirali sredstva za pomoč ljudem v stisku ta petek, 17. februarja ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Metlika. Program bosta povezovala Petra Majdič in Lojze Bojanc.