Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na Mirni bodo obnavljali občinske ceste

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Potem ko je Slovenija z izdajo energetskega dovoljenja storila prvi korak k postavitvi drugega bloka nuklearke v Krškem, je avstrijska ministrica za okolje glede teh načrtov vnovič izrazila "velike pomisleke Avstrije" in med drugim pozvala, naj se potresna ogroženost lokacije ponovno preveri s strani mednarodnih strokovnjakov.

Britanski znanstveniki so ugotovili, da bo zaradi podnebnih sprememb v Evropi v prihodnje še bistveno več počasi premikajočih se neviht. Tako bo na določenem območju padlo še več dežja, kar bo imelo uničujoče posledice, s kakršnimi se trenutno soočajo v Nemčiji in Belgiji.

V streljanju v diskoteki na plaži v italijanskem mestu Taranto je bilo ranjenih deset ljudi. Vse so prepeljali v bolnišnico, a nihče ni v smrtni nevarnosti. Domnevnega strelca je policija aretirala. Okoli 2. ure zjutraj je izbruhnil spor med dvema skupinam mladih, v katerem je mlajši moški začel streljati. Na zabavi, ki so jo organizirali študenti, je bilo okoli 300 ljudi.


KRKA DOMA:
Na Mirni bodo obnovili devet odsekov občinskih cest. Skozi občino teče dobrih 70 kilometrov ceste, ki je v lasti občine. Letos bodo obnovili dober kilometer kategoriziranih cest, za kar bodo iz občinskega proračuna porabili nekaj manj kot 95 tisoč evrov. Večina cest je asfaltiranih, vendar so vozišča na nekaterih odsekih dotrajana in jih je treba sanirati, nekaj manjših odsekov pa je še makadamskih in bodo imeli prioriteto pri obnovah v naslednjih letih. Vse bližje pa je tudi obvoznica.

Na mednarodnem ocenjevanju vin v New Yorku se je metliška vinska klet spet zavihtela v sam svetovni vrh. Njihovo modro frankinjo so namreč strogi ocenjevalci izbrali za zmagovalno, kar je seveda velik uspeh. Takšen izjemen dosežek je rezultat trdega dela, vztrajnosti, znanja in energije, ki jo vlagata celotna ekipa vinske kleti in regije v vinogradništvo, ki z uspehom v New Yorku postaja tudi svetovno prepoznano.

Festival Novomeško poletje, ki bogati poletno dogajanje nocoj vabi na tretje dejanje festivala, sparitev vina, glasbe in ljubezni v Parku rastoče knjige. Za »kantavtorski« glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert bosta poskrbela člana skupine MI2, Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarič.

Osrednja informativna oddaja, 21.7.2021

Krka ob enih