IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni tehnološko bogato opremljen kreativni center

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
24.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se bo danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, ki se v zadnjem času zaostrujejo. Prav tako bo pretresala omejitvene protikoronske ukrepe. Svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po neuradnih informacijah zaostrovanja ukrepov vladi ni predlagala.

Minister za kulturo je v uvodu seje DZ, na kateri obravnavajo interpelacijo o njegovem delu, zavrnil vse v njej navedene očitke. "Kot minister delam v dobro slovenske kulture," je poudaril in med drugim izpostavil rekorden proračun za kulturo za leto 2021 v zgodovini države.


KRKA DOMA:
Dvorana mirnskega kulturnega doma je s pomočjo projekta Eko-up postala tehnološko bogato opremljen kreativni center. Ima novo elektroinstalacijo in opleskane stene, na obnovljenih odrskih deskah stoji nova jeklena konstrukcija s scensko razsvetljavo, sestavljena iz 56 reflektorjev. V dvorani je tudi profesionalno ozvočenje z multimedijo, ki omogoča dvoransko in odrsko videoprojekcijo.

Zaradi slabšanja epidemiološkega stanja brežiška bolnišnica spet postaja covidna bolnišnica, novomeška pa bo morala spet povečati kapacitete za okužene s korona virusom. Za prilagoditev na drugo fazo izhodne strategije imajo bolnišnice na voljo 48 ur.

Novomeška Krka je v tekmi 5.kroga lige Nova KBM za prvaka doma izgubila s Cedevito Olimpijo. Rezultat je bil 63:76. Novomeščani tako tudi po četrtem dvoboju v tej sezoni ostajajo brez zmage proti Ljubljančanom. Krka se bo v naslednjem krogu prihodnji torek doma pomerila z Rogaško.

Osrednja informativna oddaja, 24.3.2021

Krka ob enih