franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na območju Brežic in Krškega odstranjujejo posledice neurja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Za nami je višek vročinskega vala, ki je spet prinesel visoke temperature. Rekorderji so bili tokrat letališče Cerklje ob Krki s 37 stopinjami Celzija, Dobliče pri Črnomlju s 36,9, Trebnje s 36,7, Marinča vas ob Krki s 36,5 in Metlika s 36,4 stopinje Celzija.

Danes v veljavo vstopa več prenovljenih odlokov za zajezitev širjenja covida-19. Novosti med drugim prinašajo ponovno uvedbo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah.

Število žrtev sobotnega rušilnega potresa na Haitiju je preseglo 1200. Reševalci medtem hitijo z iskanjem morebitnih preživelih med ruševinami, tudi zaradi bližajoče se tropske nevihte.

KRKA DOMA:
Sinoči je območje brežiške in krške občine zajelo neurje z močnim vetrom in točo. Krški poklicni in prostovoljni gasilci ter komunalni delavci so posredovali na devetih lokacijah, v brežiški občini pa gasilci ter komunalni delavci na 15-ih. Z odstranjevanjem posledic nadaljujejo danes. V občini Brežice je sicer neurje z močnim vetrom, nalivi in točo najbolj prizadelo mesto Brežice z okolico. Močan veter je podiral in lomil drevesa, razkrival strehe, podrto drevo je poškodovalo hišo, poškodovani so drogovi javne razsvetljave in pokrovi kanalizacijskega omrežja. Toča v kmetijstvu po prvih podatkih ni povzročila večje škode. Tudi na območju občine Krško je močan veter razkril nekaj streh objektov in podrl več dreves, nekatera so pri tem poškodovala osebna vozila in nekaj objektov.

Metliška občina bo obnovila cesto Nova Gora – Drašiči. Obstoječa cesta je namreč v zelo slabem stanju. Asfaltne površine so razpokane in poškodovane. V sklopu obnove cestišča pa je predvidena tudi obnova vodovoda. Vrednost del je 45 tisoč evrov, ki jih bo v celoti zagotovila Občina Metlika. Župan Darko Zevnik je že podpisal pogodbo z direktorjem metliške Komunale, ki bo obnovo izvedla. Dela naj bi bila zaključena do sredine septembra, v tem času bo cesta za promet popolnoma zaprta.

V Novem mestu se nocoj v organizaciji Društva likovnikov Dolenjske začenja 2. bienale likovne vizije Etike-te, ki je posvečen smehu. Sodeluje 55 slikarjev grafikov, fotografov in kiparjev iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Poljske in Makedonije. Bienale bodo svečano odprli ob pol devetih zvečer pred Rotovžem, sicer pa so razstave pripravili v razstaviščih Jakčev dom, galerija Simulaker, Knjižnica Mirana Jarca in v Galeriji Kocka.

Osrednja informativna oddaja, 16.8.2021

Krka ob enih