nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nadzor državne meje bo nadzirala dodatna enota policistov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes prvič po 19. oktobru v državi ni razglašena epidemija covida-19. Kljub temu pa se ne bodo sprostili vsi sprejeti epidemiološki ukrepi. Zaščitne maske so v zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni možno vzdrževati medsebojne razdalje 1,5 metra, so še vedno obvezne, tako kot razkuževanje rok in t. i. pravilo PCT.

Z višjimi temperaturami in sončnim vremenom več časa preživljamo na prostem. V Lekarniški zbornici Slovenije in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v teh dneh zato opozarjajo, da se izogibajmo soncu med 10. in 17. uro ter pozivajo k uporabi zaščitnih krem, saj neupoštevanje preventivnih priporočil lahko vodi tudi do kožnega raka.

KRKA DOMA:
Specializirani enoti za nadzor državne meje se je pridružila dodatna enota z območja Policijske uprave Novo mesto, ki deluje v Brežicah. Specializirana enota opravlja poostrene nadzore na zunanji državni meji, na obmejnem območju in v notranjosti države. Preprečuje, odkriva in preiskuje čezmejno kriminaliteto, nezakonite migracije, tihotapstvo mamil, orožja, streliva, ukradena vozila ter uporabo neveljavnih in ukradenih listin. V enoti je poleg vodje enote in njegovega pomočnika še 23 policistov.

Prek Sušíce pri Grabrovcu bodo zgradili nadomestni most. Pogodba je podpisana, dela, ki morajo biti končana v 90-ih dneh, pa bodo metliško občino stala nekaj manj kot 190.000 evrov. Porušili bodo star, močno načet most, zgradili novega armiranobetonskega s tremi razponi v skupni dolžini 20-tih metrov in uredili potok. Novo vozišče bo širše in bo skupaj z robnimi pasovi merilo 5 metrov in pol. Med gradbenimi deli bo popolna prometna zapora.

V Krškem bodo prenovili nekdanje vojaško prečrpavališče za letalsko gorivo. To je bilo zgrajeno še v nekdanji Jugoslaviji, namenjeno je bilo oskrbi cerkljanskega vojaškega letališča z gorivom, v manjšem delu pa tudi zalogam brestaniške termoelektrarne. Obrambno ministrstvo, ki je 79-odstotni lastnik nekdanjega zapuščenega prečrpavališča ob železnici, se bo njegove prenove lotilo v okviru druge faze posodobitve letališča Cerklje ob Krki. S prenovo bodo zagotovili zadostno oskrbo z letalskim gorivom tako za slovenska vojaška letala kot tudi letala zavezništva Nato, ki lahko po prvi fazi posodobitve pristajajo in vzletajo tudi v Cerkljah.Večmilijonsko naložbo bi lahko končali v štirih do šestih letih.

Osrednja informativna oddaja, 16.6.2021

Krka ob enih