stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nagrada Globallocal občini Mirna

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2023 13:14

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občina Mirna prejela nagrado Globallocal; Italijan prevažal šest Turkov

SVET NA KRKI

Medicinska fakulteta je odpovedala sestanek z UKC Ljubljana, ki je bil načrtovan za danes. Kot so zapisali, so bili v takšno ravnanje primorani, saj da je bil odziv UKC na dogovorjeni predlog fakultete negativen in brez vsebinske obrazložitve. Medicinska fakulteta danes začenja tehnične priprave na prenehanje izvajanja storitev za UKC Ljubljana. Spor med institucijama izvira iz 43 milijonskega dolga UKC Ljubljana do fakultete, ki za klinični center izvaja mikrobiološke in patološke preiskave. UKC Ljubljana po drugi strani trdi, da dolga sploh ni, saj da fakulteta zaračunava previsoke cene storitev.

Čeprav so na okoljskem ministrstvu že leta 2020 govorili o začetku sanacije odlagališča na Rakovniku v občini Šmartno pri Litiji, kamor je nekdanja Industrija usnja Vrhnika odlagala nevarne usnjarske odpadke, se to še ni zgodilo. Od obljub so minila že tri leta, na ministrstvu pa kot razlog za zamudo navajajo letošnje poplave.

KRKA DOMA

Občina Mirna je včeraj v Dubrovniku prejela mednarodno nagrado za ustvarjanje dobrih pogojev za razvoj gospodarstva in podjetništva za leto 2022 GLOBALLOCAL. Med 102 kandidatoma za eno od nagrad iz sedmih držav sinoči prejela nagrado in priznanje GLOBALLOCAL za najboljše lokalne skupnosti za vzpostavljanje dobrih pogojev za razvoj podjetništva na območju srednje in jugovzhodne Evrope. V obrazložitvi so med drugim izpostavili podjetniško cono PIC Mirna, ki jo je občina umestila na degradirano, 5,4 ha veliko močvirnato območje, ga od leta 2014 komunalno opremila s pomočjo evropskih sredstev in danes v coni deluje pet podjetij, dve svoje prostore še gradita, vzpostavljenih je bilo več kot 50 novih delovnih mest.
Nagrado je prevzel župan Dušan Skerbiš. Večdnevna konferenca, ki se zaključi jutri, je zaključek večmesečnega izbora, ki ga je opravilo 17 strokovnjakov iz enajstih držav.

Včeraj so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Italije prevaža šest Turkov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Italijanu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo. Na območju policijske postaje Brežice so včeraj policisti izsledili in prijeli 112 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, na območju Metlike in Črnomlja pa 16. Med njimi je bilo največ Afganistancev in Maročanov.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 8.12.2023