pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Najlepše ob Kolpi

Piše: R.K.

Čas objave:
14.12.2021 12:56

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Na današnji vladni tiskovni konferenci je koordinatorica programa cepljenja iz NIJZ marta Grgič Vitek napovedala spremembe pri priporočilih za razmik med cepljenji. Tako bo najkrajši presledek med osnovnim cepljenjem in poživitvenim odmerkom znašal 3 mesece, priporočilo pa bo predvidoma v veljavo stopilo jutri. Minister za zdravje Janez Poklukar pa je povedal, da je v pripravi odlok za časovno omejitev covidnega potrdila za cepljene z osnovno shemo na 270 dni. po tem obdobju potrdilo o cepljenju ne bi veljalo več. Kdaj bo v veljavo stopil odlok zaenkrat še ni znano.

Vlada bo energetsko krizo najprej naslovila s t. i. draginjskim dodatkom, ki je v višini 300 evrov za upokojence in nekatere druge predviden v predlogu desetega protikoronskega zakona. Konec januarja, ko bo več podatkov o posledicah podražitev energentov, pa bo odločala tudi o posebnih energetskih vavčerjih, je v DZ napovedal premier Janez Janša.

Cene kmetijskih pridelkov pri pridelovalcih so bile oktobra v Sloveniji povprečno za 20,6 odstotka višje kot oktobra lani. Občutno višje kot pred letom dni so bile cene žit, med njimi najbolj cene koruze v zrnju in pšenice, precej višje so bile tudi cene krompirja in sadja, je danes objavil državni statistični urad.



KRKA DOMA
Obiskovalci portala Avtokampi so v izboru najboljših kampov v Sloveniji in na Hrvaškem med domačimi večjimi kampi za najboljšega izbrali River Camping Bled. Med manjšimi kampi pa je bil najboljši kamp Big Berry v Primostku ob reki Kolpi. Uporabniki so največ glasov za postajališča za avtodome podelili postajališču Kostanjevica na Krki, kjer so pohvalili urejenost in lokacijo ob reki.


Policisti postaje prometne policije Novo mesto so bili nekaj pred 16. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti za smer Obrežje, pri odcepu za Dobruško vas. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 69-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in v avtomobil 45-letne voznice, ki je pripeljala za njim. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah 69-letnega voznika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Osrednja informativna oddaja, 14.12.2021