stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Nepravilnosti pri poslovanju občine Semič

Piše: R.K.

Čas objave:
14.03.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Nepravilnosti pri poslovanju občine Semič; Stanovanjska soseska v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Pristojna parlamentarna komisija v Rimu je zamrznila obravnavo zakona, ki bi omogočil posthumno odvzem odlikovanj vsem, ki so zagrešili zločine proti človeštvu. Za zdaj tako ne kaže, da bo prišlo do odvzema državnega odlikovanja jugoslovanskemu predsedniku Josipu Brozu Titu, za kar si je prizadevala italijanska desnica, poroča Primorski dnevnik.

Javno podjetje Okolje Piran lastnike zapuščenih plovil, odstranjenih iz Kanala sv. Jerneja maja in junija 2021, ki so brez identifikacijskih oznak in katerih lastnika ni mogoče ugotoviti, poziva, da prevzamejo svoja plovila v Zbirnem centru Dragonja najkasneje do 15. aprila.

KRKA DOMA

Računsko sodišče je v svojem pregledu poslovanja Občine Semič za leto 2022 odkrilo več nepravilnosti. Te nepravilnosti so zajemale prodajo nepremičnin, oddajo prostorov v najem, javna naročila ter zadolževanje občinskih podjetij. Na podlagi teh ugotovitev je sodišče izdalo mnenje s pridržkom in več priporočil za izboljšanje poslovanja občine. Prav tako so opazili, da je občina sklenila pogodbo o brezplačni uporabi poslovnega prostora brez izpolnitve predpisanih pogojev. V številnih najemnih pogodbah ni bilo določeno, da najemnik krije vse predpisane stroške. Pri gradnji koloparka je občina sklenila aneks k pogodbi ter pridobila gradbeno dovoljenje šele po zaključku del, kar je v nasprotju s predpisi. Poleg tega je občina dodelila sredstva društvu za brezplačno uporabo športnega objekta brez izvedbe javnega razpisa.  Kljub tem ugotovitvam Računsko sodišče ni zahtevalo predložitve odzivnega poročila, saj je občina že med revizijskim postopkom sprejela ustrezne popravljalne ukrepe za zmanjšanje možnosti nastajanja podobnih nepravilnosti v prihodnosti.

Čeprav občina Šentjernej ni bila neposredno prizadeta zaradi avgustovskih poplav lani, bodo njihove posledice vseeno občutne. Direkcija Republike Slovenije za vode je zaostrila pogoje za izdajo soglasij k prostorskim dokumentom, kar bo vplivalo tudi na načrtovane gradnje v novi stanovanjski soseski v Šentjerneju, za katero so svetniki februarja sprejeli Občinski podrobni prostorski načrt. Čeprav je Direkcija za vode podala pozitivno mnenje k predlogu OPPN, je to povezano z zahtevo po ureditvi protipoplavne zaščite. Nova soseska je načrtovana na nepozidanem območju južno od jedra Šentjerneja, med ulico Staro sejmišče in bloki pri Sparu. V tej soseski naj bi bilo 57 stanovanjskih enot, individualnih hiš in vila blokov. Kljub prvotnim napovedim, da bi se gradnja na 3,5 hektarjih velikem območju lahko začela že konec tega leta, se bo zaradi zahtev po protipoplavni zaščiti očitno celoten postopek zavlekel vsaj do sredine leta 2026.

Osrednja informativna oddaja 14.03.2024