stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Neurje pustošilo po naši regiji

Piše: R.K.

Čas objave:
14.07.2023 13:03

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Neurje pustošilo po Posavju; Vozilo v lokal, trije poškodovani.

SVET NA KRKI

Po včerajšnjih neurjih, ki so prizadela celotno Slovenijo, sta se odzvala Rdeči križ in Slovenska Karitas. Obe organizaciji zbirata sredstva za pomoč gospodinjstvom, ki so utrpela hujšo škodo, ki je ne bodo mogli pokriti sami. Vse, ki bi želeli pomagati na Slovenski Karitas prosijo, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na transakcijski račun Slovenske karitas, pošljejo pa lahko tudi sms sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in s tem darujejo pet oz. 10 evrov. Na Rdečem križu Slovenije so se skupaj z njihovo mrežo območnih združenj nemudoma odzvali, stopili v stik s pristojnimi na lokalnem nivoju ter začeli z zbiranjem pomoči. Pomoč zbirajo preko SMS sporočil UJMA5 in UJMA10 na številko 1919 ali z neposrednimi nakazili na njihov TRR. Podatki za nakazilo so objavljeni tudi na spletni strani radiokrka.si.

Četrtkovo neurje je hudo poškodovalo tudi Partizansko bolnico Franja. Po prvih informacijah so v celoti uničene tri barake, še tri so delno poškodovane, uničena sta dostop do vhodnega objekta in električna napeljava, so zapisali na spletni strani ministrstva za kulturo. Takoj ko bo zagotovljen varen prehod, se bodo ekipi na terenu pridružili sodelavci Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, kjer so že aktivirali ekipe za popis škode in pripravo interventnih ukrepov.

KRKA DOMA

Na Dolenjskem in v Posavju je okoli kilometer širok pas toče včeraj popoldne prešel območje od občine Mirna do občine Krško in povzročil precejšnjo škodo, ki jo danes še odpravljajo. Največ škode je po oceni županov v kmetijstvu, na strehah objektov in avtomobilih. V Mestni občini Krško je toča, velika tudi do sedem centimetrov, poškodovala strehe od 150 do 200 objektov in veliko avtomobilov.  Danes bo Krško obiskal in si ogledal škodo državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved. V občini Mirna jo je po besedah župana Dušana Skerbiša najbolj skupilo središče Mirne, kjer je toča, velika kot jajce, poškodovala več streh. Kako velika bo škoda, je po besedah župana težko reči, saj njen popis še poteka, zagotovo pa bo presegla nekaj 100.000 evrov. Veliko ljudi ima sicer premoženje zavarovano, ne pa vsi, je povedal. V občini Brežice je po besedah župana Ivana Molana velika škoda nastala predvsem v kmetijstvu, manj je škode na objektih. Poškodovani so sadno drevje in vinogradi, predvsem tam, kjer nimajo mrež proti toči. Kmetijski pridelki so poškodovani tudi v občini Mokronog - Trebelno, kjer jih je po besedah župana Franca Glušiča toča na srečo zgolj oplazila. Še največ škode je v Laknicah in na Svetem Vrhu, poškodovane so tudi strehe objektov perutninske farme v Martinji vasi. Tudi občini Šentrupert in Sevnica je nevihtni pas s točo zgolj oplazil. V Šentrupertu je po besedah župana Tomaža Ramovša toča ponekod poškodovala kmetijske pridelke, gasilci so imeli tudi nekaj intervencij zaradi meteorne vode, večje škode pa ni. Tudi v Sevnici so imeli gasilci kar nekaj dela zaradi meteornih vod in vetra, večje škode na objektih in kmetijstvu pa tudi tam ni, so povedali na občini.

Včeraj popoldne je v Ivančni Gorici zaradi prehitre vožnje voznika zaneslo iz vozišča. Vozilo je trčilo v objekt bencinskega servisa ter teraso gostinskega lokala pri tem pa poškodovalo tri osebe. Iz policije so sporočili, da je voznik, državljan Slovenije, osebnega vozila tuje registracije, naglo speljal iz pokritega dela bencinskega servisa in ga je, ko je pripeljal na mokri del ceste, zaneslo iz vozišča. Na terasi lokala je sedelo več oseb, ob trčenju so bile lažje poškodovane tri. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, policisti pa zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 4.7.2023