Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nova delovna mesta v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: nova delovna mesta v Črnomlju; obeta se gradnja večnamenskega igrišča; v Posavju z okrepitvijo javne dostopnosti pitne vode do manj plastenk.

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: nova delovna mesta v Črnomlju; obeta se gradnja večnamenskega igrišča; v Posavju z okrepitvijo javne dostopnosti pitne vode do manj plastenk.

SVET NA KRKI

Osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje lahko od danes naprej za nakup računalniške opreme koristijo digitalne bone '22. Vrednost bona je 150 evrov, pri čemer gre za dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave RS, tako da zanj ni treba zaprositi in se ga ne prejme v fizični obliki. Bone se lahko koristi do 30. novembra letos.

Z današnjim dnem se tudi na celinskih vodah uradno začenja kopalna sezona, ki bo trajala do konca avgusta, medtem ko se je na morju kopalna sezona začela že pred dvema tednoma in bo trajala do sredine septembra. Na slovenskih rekah, jezerih in morju je kopanju namenjenih 48 odsekov - kopalnih voda, na katerih se že sicer običajno kopalci zbirajo v večjem številu in ustrezajo zakonsko določenim kriterijem za določitev naravnih kopalnih voda. Na teh odsekih se v času kopalne sezone vsake 14 dni spremlja tudi kakovost vode. Vzorčenje kopalne vode in analize izvaja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, ki opravi terenske meritve ter organoleptično oceni prisotnost vidnih nečistoč, površinsko aktivnih snovi, mineralnih olj, fenolov in pojava cvetenja.

KRKA DOMA

V Črnomlju podjetje Akrapovič načrtuje povečanje proizvodnje z razširitvijo proizvodne hale. Povečati želijo zmogljivosti in število zaposlenih, da bi tako zadostili velikemu povpraševanju na trgu. Koliko dodatnih ljudi bodo zaposlili, že ne morejo napovedati, saj je število odvisno od potreb in drugih dejavnikov. V tem trenutku pa je že objavljenih več razpisov za različna delovna mesta, pravijo. V podjetju, ki svoje izpušne sisteme za motocikle in avtomobile prodaja v več kot 80 državah, sicer trenutno zaposlujejo 1616 ljudi, od tega 1163 v poslovni enoti v Črnomlju, 349 v Ivančni Gorici, kjer je tudi sedež podjetja, 60 v Grosupljem in 44 v Novem mestu.

Župan Občine Grosuplje Peter Verlič je z direktorjem podjetja Hipox Mihom Šušteršičem podpisal pogodbo za izgradnjo večnamenskega igrišča v Veliki Stari vasi. Večnamensko igrišče v Veliki Stari vasi bo izgrajeno v dimenzijah 40 x 20 m, namenjeno igranju nogometa in košarke. Predviden začetek izvajanja del je s sklenitvijo pogodbe oziroma po uvedbi izvajalca v delo, po predhodno usklajenem in potrjenem terminskem planu z naročnikom. Rok za zaključek del in izvedbo tehničnega pregleda je v največ treh mesecih od uvedbe v delo. Pogodbena vrednost je dobrih 145 tisoč evrov.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je Regionalni razvojni agenciji Posavje iz Krškega kot vodilnemu partnerju lokalne akcijske skupine Posavje nedavno potrdilo projekt zmanjšanja uporabe plastenk. Projekt Digivoda bo Evropski sklad za regionalni razvoj podprl s skoraj 150.000 evri. Gre sicer za skupaj nekaj manj kot 225.000 evrov vreden podvig, s katerim želi Komunala Sevnica s petimi projektnimi partnerji na javnih mestih v Posavju okrepiti dostop do kakovostne pitne vode in s tem zmanjšati obremenjenost okolja z odpadno plastično embalažo. S tem nameravajo tudi zmanjšati obremenjenost komunalnih deponij, ki so ena glavnih groženj trajnostni oskrbi s pitno vodo, so dodali na krški agenciji. S primerno ureditvijo okolja nameravajo zmanjšali pritisk na vodni krog. S poudarkom zniževanja ogroženosti podzemnih voda z odpadki in s postavitvijo vodnih hišk ter t. i. pitnikov pa okrepiti javno dostopnost čiste pitne vode. To naj bi vodilo do zmanjšanja uporabe plastenk za vodo in do opaznega znižanja stroškov zbiranja ter odstranjevanja odpadkov za lokalne javne uprave. Trkali bodo tudi na vest prebivalstva in opozarjali na pomembnost naravnih virov in neokrnjenega naravnega okolja.

Osrednja informativna oddaja, 15.6.2022