stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Nove varne točke v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
25.01.2024 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Nove varne točke v Črnomlju; Kraja prispevkov v cerkvi

SVET NA KRKI

V sredo je v Ljubljani potekala druga slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih SLO-chip 2024. Na njej so predstavili najnovejše raziskovalne in razvojne dosežke ter aktualne izzive pri zasnovi, izdelavi in preizkušanju elektronskih vezij in sistemov. Izpostavljene so bile tudi vse večje potrebe gospodarstva po diplomantih elektronike.

Mandatno-volilna komisija (MVK) državnemu zboru predlaga, naj za predsednika preiskovalne komisije DZ o sumih političnega vmešavanja v delo policije imenuje poslanca Svobode Aleša Rezarja. Ta bo nasledil Miho Lamuta, ki je s čela komisije odstopil iz zdravstvenih razlogov.

KRKA DOMA

v Kreativni hiši mladih je potekal izjemno pomemben sestanek, namenjen vzpostavitvi Unicefovih varnih točk v črnomaljski občini. Priključitev k projektu poteka na pobudo Občine Črnomelj, ki je Mladinskemu centru BIT zaupala vlogo lokalnega koordinatorja. Prva faza projekta je zajemala izvedbo ankete, ki jo je izpolnilo 245 učencev osnovnih šol Loka in OŠ Mirana Jarca Črnomelj, kjer so rezultati jasno potrdili potrebo po tovrstnem programu. Na sestanku so sodelovali predstavniki različnih sektorjev, vključno s Policijo, centrom za socialno delo, društvom za življenje brez nasilja, ZIK Črnomelj, Knjižnico Črnomelj. Sestanka pa so se udeležili tudi predstavnici Unicefa, organizatorka programov zagovorništva in koordinatorka projekta Eva Kržišnik Janša ter pomočnica izvršnega direktorja za programe in dolgoletna koordinatorka projekta Varne točke Alja Skele. Namen varnih točk je zagotoviti prvo pomoč otrokom ali mladostnikom v stiski ter ponuditi varno in odprto okolje, kjer se lahko umirijo, izrazijo svoje težave in prejmejo ustrezno strokovno pomoč.

Včeraj nekaj po 13.30 so novomeški policisti bili obveščeni, da naj bi neznanec v eni izmed cerkev v Novem mestu iz škatle za prispevke ukradel denar in pobegnil. Policisti so se takoj odzvali, zbrali obvestila in pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev tatu. 57-letnega osumljenca so izsledili in prijeli na območju Novega trga. Zasegli so mu ukraden denar in ga vrnili oškodovancu. Zoper 57-letnika, ki so ga že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Brežiški policisti pa so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o trčenju dveh vozil pri naselju Bizeljsko. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola pa zdaj čaka kazen.

Osrednja informativna oddaja 25.01.2024