stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Novi predsednik podjetja AMZS

Piše: R.K.

Čas objave:
08.03.2024 12:28

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novi predsednik podjetja AMZS; 28. Gregorjev sejem

SVET NA KRKI

Odbor DZ za gospodarstvo je danes brez glasu proti potrdil predlog novele zakona o spodbujanju investicij, po katerem bi spodbudo lahko prejela tudi podružnica tujega podjetja, registrirana najpozneje v trenutku izplačila spodbude. Člani odbora so v kratki razpravi med drugim izrazili pričakovanje, da bo novela prispevala h gospodarski rasti.

Svet javnega zavoda Študentski dom Ljubljana je danes objavil razpis za imenovanje direktorja zavoda za petletni mandat. Kandidati morajo k prijavi med drugim priložiti tudi program poslovnega in programskega razvoja zavoda za mandatno obdobje, ki bo trajalo do leta 2029. Prijave zbirajo v osmih dneh od objave razpisa.

KRKA DOMA

Potem ko je Andrej Brglez nedavno odstopil s položaja predsednika Avto-moto zveze Slovenije , je skupščina te organizacije za novega predsednika izvolila Leopolda Pungerčarja iz Mirne Peči. Brglez je z mesta predsednika AMZS odstopil 11. decembra lani, pri čemer je kot razlog navedel nestrinjanje s spremembami, povezanimi z preoblikovanjem podjetja AMZS iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Pungerčarjevi osrednji cilji vključujejo nadaljnjo rast članstva ter zagotavljanje visoke kakovosti storitev za člane AMZS. Prav tako si prizadeva okrepiti dejavnosti AMZS na področju varne mobilnosti v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi na lokalni ravni. Na skupščini so zakoniti zastopniki polnopravnih članic AMZS imeli dva kandidata za predsednika: Antona Breznika iz avto-moto društva Orehova vas, ki je že vodil AMZS med letoma 2013 in 2021, ter Leopolda Pungerčarja iz avto-moto društva Trebnje. Devet članic je podprlo Breznika, medtem ko je Pungerčar prejel kar 44 glasov, kar mu je zagotovilo predsedniški položaj.

Hipodrom Šentjernej bo ta vikend gostil tradicionalni pomladanski, že 28. Gregorjev sejem. Tretje leto zapored ga organizira Kmetijska zadruga Trebnje-Krka. Tradicionalni, največji pomladanski kmetijsko-živilski sejem v Jugovzhodni Sloveniji je  pomemben akter pri prenosu znanja in inovacij v kmetijstvu ter pri promociji slovenskih pridelovalcev. Letos poteka pod sloganom Tuje je dobro, domače najboljše. Vodja sejma Borut Sever.

Na sejmu lahko obiskovalci najdejo kmetijske stroje in sodobne pripomočke, spoznajo smernice in se udeležijo predavanj in prikazov uporabe, razstavljeni bodo avtomobili, izdelki za dom in vrt, tekstil in bižuterija, kupijo pa lahko tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke. Sejem bo spremljal tudi bogat zabavni program.

Osrednja informativna oddaja 08.03.2024