stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih :Novi predsednik triatlonske zveze Slovenije

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2023 13:20

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Novi predsednik triatlonske zveze Slovenije; Projekt vstopna točka Trška gora

SVET NA KRKI

Vlada in sindikati javnega sektorja se bodo danes srečali za pogajalsko mizo. Po skoraj dveh mesecih bodo nadaljevali pogajanja o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij. Sindikati pričakujejo tudi, da jim bo vladna stran predstavila predlog, na kakšen način bi se plače v javnem sektorju v prihodnjem letu uskladile z inflacijo.

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po sobotnem žrebu dejal, da je prepričan, da so z izbiro Nemčije za organizatorja evropskega prvenstva 2024 izbrali pravega gostitelja. V pogovoru za nemško mrežo RND pa je poudaril, da si Uefa želi turnir brez političnih razprav.

KRKA DOMA

Na nedavni izredni volilni skupščini Triatlonske zveze Slovenije je Borut Radi postal novi predsednik. Novo funkcijo bo opravljal v naslednjem letu in pol, podporo pa so mu izrazili tudi Predstavniki klubov v Olimpijskem centru Novo mesto. Dušan Olaj je konec januarja odstopil z mesta predsednika zveze, in po prvem neuspelem razpisu junija, je na drugi razpis prispela prijava kandidata Radija, ki ga je predlagal ŠRK Celje, kandidaturo pa podprl TK 3Life. Radi se je predstavil najvišjemu organu TZS na daljavo, s službene poti v Uzbekistanu. V svoji predstavitvi je Radi poudaril pomen ekipe in medsebojnega zaupanja. Pričakuje spoštovanje in prednost postavljanje interesov zveze in klubov. Omenil je tudi razliko med odločanjem in operativnim delom ter poudaril, da mora upravni odbor zastopati interese vseh deležnikov.  Mandat novo izvoljenega predsednika TZS z upravnim odborom bo trajal do 17. aprila 2025.

Župan Mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni, in direktor podjetja KOP Brežice, Dejan Bibič, sta nedavno podpisala pogodbo za ureditev vstopne točke na Trško goro . Do prihodnjega poletja bo trikrako križišče v Sevnem preoblikovano v krožišče, ob njem pa bo dodano parkirišče za avtobuse ter nova pešpot, ki bo na voljo obiskovalcem Trške gore. Prav tako bodo uredili komunalno infrastrukturo, cestno razsvetljavo in večnamensko pot za sprehajalce v dolžini 450 metrov. Projekt Vstopna točka Trška gora, ki bo osrednja točka prihoda obiskovalcev, vključuje nakup desetih električnih koles za trajnostni dostop do vinskih goric. Postavili bodo tudi kolesarnico z nadstreškom, interaktivni informacijski zaslon na vstopni točki ter nove usmerjevalne in informacijske table po območju Trške gore. Skupna vrednost projekta, ki ga bo v višini 184 tisoč evrov sofinanciralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport iz Načrta za okrevanje in odpornost, je dobrih 850 tisoč evrov.

Osrednja informativna oddaja 04.12.2023