volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - Novo mesto dojenju prijazno

Piše: R.K.

Čas objave:
26.03.2021 13:05

Danes v osrednji informativni oddaji o dojenju prijaznem mestu, o obisku ministra Podgorška v Posavju ter o potovanju olimpijske bakle po Beli krajini. Novice sem pripravila Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

Dve leti po sprejetju stališča evropskega parlamenta o odpravi premikanja ure v letošnjem letu, odločitev za zimski ali poletni čas pa je prepuščena članicam, bomo v noči na nedeljo spet premaknili uro na poletni čas. Kaj bo oktobra, ko bi se morali vrniti na zimski čas, še ni dokončno znano, saj je tako kot številna druga tudi to vprašanje ostalo v senci epidemije.

V zadnjih treh mesecih leta 2020 je naj vsaj eno zasebno potovanje odšlo okoli 114.000 ali šest odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let. To je najmanj, odkar statistični urad spremlja turistična potovanja prebivalcev Slovenije. V enakem predlanskem obdobju jih je zasebno potovalo 448.000 ali 25 odstotkov.


KRKA DOMA

Novo mesto se je pridružilo nacionalnemu projektu Dojenju prijazno mesto. Gre za nacionalni projekt, pri katerem sodelujejo še Kranj, Mislinja in Slovenj Gradec. Podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič je povedala, da bodo tako do konca avgusta prihodnje leto skupaj s partnerji Splošno bolnišnico Novo mesto, Zdravstvenim domom Novo mesto ter Dolenjskimi lekarnami izvajali različne aktivnosti, da bodo dosegli višjo raven osveščenosti o pomenu in prednosti dojenja. V Mestni občini Novo mesto bodo v prihodnjih dveh letih spodbudili čim več institucij, gostinskih ponudnikov in javnih zavodov, da znotraj prostorov poskrbijo tudi za ustrezen kotiček za dojenje.

Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je danes obiskal Posavje. Seznanil se je s pripravami na novo programsko obdobje Skupne kmetijske politike, z razmerami v sektorju kmetijstva in tudi vplivom epidemije na kmetijstvo. Obisk je začel v Krškem, kjer je bila glavna tema namakanje Krškega polja. Ustavil se je tudi v Sevnici ter se seznanil s posledicmi in škodi po naravnih nesrečah. Na kmetijski zadrugi Sevnicaso mu predstavili dobro prakso na področju javnih prehranskih obratov, na osnovni šoli pa dobre prakse v povezavi s konceptom oskrbe z lokalno hrano in uveljavitvijo načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih. Mini ster Podgoršek je obisk sklenil z obiskom ekološke zelenjadarske kmetije.

Slovenska olimpijska bakla za olimpijske igre v Tokiu bo obiskala vse slovenske občine, tudi belokranjske. Belokranjski tekači jo bodo skozi deželo belih brez ponesli 28. maja. Bakla bo najprej obiskala občino Črnomelj, in sicer med 9. in 11. uro, na občinski meji med Semičem in Črnomljem jo bodo Semičani prevzeli ob 11. uri ter predali Metličanom na občinski meji ob 13. uri. Belokranjsko pot bo bakla zaključila na igrišču pri Osnovni šoli Metlika ob 15. uri.
Pot olimpijske bakle se je sicer začela včeraj v Fukushimi na Japonskem.



Krka ob enih, 26.3.2021