nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novo vozilo za OŠ Ivančna Gorica

Piše: R.K.

Čas objave:
09.12.2022 13:02

danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novo vozilo za OŠ Ivančna Gorica; Priprli voznika, ki je večkrat trčil v policiste; Krkaši danes z Rogaško

SVET NA KRKI

Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v preiskavi okoliščin poletnih požarov na območju Goriškega Krasa ugotovili, da požari niso bili podtaknjeni. Na tem območju je namreč po 15. juliju zagorelo več požarov, zato je obstajal sum, da so bili požari podtaknjeni.

Zaradi nameščanja novega nadvoza v okviru projekta rekonstrukcije izvoza na Leskovškovo cesto, ki s severne ljubljanske obvoznice vodi na območje BTC, bo ta konec tedna v nočnih in dopoldanskih urah prišlo do popolnih zapor obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Na severni obvoznici bodo tako popolne zapore med omenjenim odsekom ter na različnih krakih v razcepu Zadobrova v noči na soboto med 22. in 7. uro ter od 22. ure v soboto do 13. ure v nedeljo.

KRKA DOMA

Na Osnovni šoli Stična so se razveselili novega prevoznega sredstva za potrebe prevoza šolarjev v in iz šole ter za druge šolske potrebe. Novo električno vozilo bo zamenjalo dosedanje prevozno sredstvo Hyundai, ki bo v tem šolskem letu postalo polnoletno. Tako bodo zagotovili večjo varnost pri prevozu učencev, znižanje stroškov in zmanjševanje onesnaževanja okolja. Za nakup električnega vozila je Občina Ivančna Gorica uspešno kandidirala na Javnem pozivu nepovratnih finančnih spodbud občinam za nakup novih vozil za prevoz potnikov in šolarjev in s strani Eko sklada prejela skoraj 32 tisoč evrov, preostali delež v višini skoraj 17 tisoč evrov pa je bil financiran s strani proračuna Občine Ivančna Gorica.

Konec novembra so policisti pri počivališču Starine ustavljali voznika s ponarejenimi registrskimi tablicami, ki pa se na njihove znake ni odzival, med nevarno vožnjo večkrat trčil v policiste, nato pa v Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik. 33-letnega osumljenca so 6. decembra izsledili in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Košarkarji Krke drugo tretjino Lige Nova KBM odpirajo z gostovanjem pri Rogaški. Tekma bo danes ob 20. uri. Krkaši so po devetih tekmah v Ligi Nova KBM še vedno neporaženi, Rogaška pa je s štirim zmagami in petimi porazi šesta na lestvici. V prvi tekmi v Novem mestu so naši košarkarji slavili s 105:67. Gašper Okorn, trener Krke je povedal, da prva tekma v Novem mestu ni nikakršno merilo za to drugo tekmo. Rogaška je bila takrat brez Špana in novinca Smitha. Sedaj so v veliko boljšem stanju kot na prvi tekmi, zato pričakujemo težko tekmo, ki nam bo prav prišla kot priprava na tretji turnir ABA lige.