stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeščani uspešni na Popri

Piše: R.K.

Čas objave:
06.04.2022 13:18

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Zunanje ministrstvo je na zagovor poklicalo ruskega veleposlanika Timurja Ejvazova in mu izrazilo najostrejši protest ob pobojih ukrajinskih civilistov v Buči in drugih mestih. Veleposlanika so obenem obvestili, da Slovenija zmanjšuje število osebja na ruskem veleposlaništvu na raven slovenske misije v Moskvi. To pomeni s sedanjih 41 na osem.

Hrvaška bo za velikonočne praznike sprostila velik del protikoronskih ukrepov, razkriva hrvaški časnik Jutarnji list. Evropska digitalna potrdila bodo obvezna samo še v zdravstvu in sistemu socialne oskrbe, prav tako naj bi jih še vedno zahtevali na mejnih prehodih pri vstopu v državo. Uporaba mask pa na večini mest ostaja samo še kot priporočilo.

KRKA DOMA

Na finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, ki ga organizira Primorski tehnološki park, se je v Novi Gorici danes pomerilo 35 ekip oziroma 98 od skupno 342 tekmovalcev. Med njimi sta bili zelo uspešni tudi dve ekipi iz Novega mesta. Med osnovnošolci se je za postojnsko osnovno šolo na drugo mesto uvrstila ekipa osnovne šole Grm s podjetniško idejo Route Security. Med dijaškimi ekipami je bila najbolj prepričljiva ekipa dijakinj iz Ekonomske šole Novo mesto, srednje šole in gimnazije s podjetniško zamislijo Passionis, naravna sadna šminka. Tretjeuvrščene ekipe so prejele po 700 evrov, drugo uvrščene po 1300 evrov, zmagovalci pa po 2000 evrov iz nagradnega sklada. Poleg denarnih nagrad pa Popri odpira tudi vrata v svet, saj prvouvrščeni študenti in dijaki sodelujejo tudi na mednarodnem tekmovanju Popri, ki bo maja 2022 v Albaniji, prve tri dijaške ekipe pa tudi na "olimpijadi genijev" (Genius Olympiad) v New Yorku.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto. Kohezijski sklad bo prispeval sredstva za toplotno izolacijo zunanjih sten in podstrešja, obnovo prezračevanja in razsvetljave ter prenovo stavbnega pohištva, so zapisali v sporočilu za javnost. Stavba bo po prenovi uporabnicam nudila več udobja, zaposlenim pa boljše delovne pogoje. Projekt, v okviru katerega bo prenovljenih skoraj 10.000 kvadratnih metrov površine, bo zaključen predvidoma do poletja 2023.

Na mejni prehod Obrežje je 1. aprila v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal avtobus slovenskih registrskih oznak, ki je prevažal potnike na relaciji Niš - Ljubljana. Policisti PMP Obrežje so opravili temeljito mejno kontrolo potnikov, prtljage in avtobusa. V prtljažnem delu avtobusa so odkrili potovalno torbo, za katero ni bilo mogoče ugotoviti lastništva. Torbo so pregledali s pomočjo rentgenske naprave in ugotovili, da se v njej nahaja več zavojev z neznano vsebino. Na kraj so poklicali ogledno skupino kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Ti so z ogledom potrdili, da se v zavojih nahaja nekaj manj kot 7 kg prepovedane konoplje. Zaseženo snov so poslali v analizo in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Osrednja informativna oddaja, 6.4.2022