franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Novomeški bazen je postal invalidom prijazen objekt

Piše: R.K.

Čas objave:
15.02.2024 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novomeški bazen je postal invalidom prijazen objekt.; Pediatrični oddelki in porodnišnice se bi lahko zaprle

SVET NA KRKI

Velenje bo danes gostilo mednarodno konferenco o urejanju zelenih površin v urbanem okolju z naslovom Mi premikamo, spreminjamo, rastemo, ki jo v okviru dogodkov ob pridobitvi naziva evropski zeleni list 2024 pripravlja velenjska občina. Otvoritvena slovesnost bo ob 18. uri v velenjskem kulturnem domu.

Na policiji zaenkrat nimajo podatkov, ki bi potrjevali domnevne nepravilnosti pri delovanju Centra za varnost in zaščito. Kot so dodali, generalni direktor Senad Jušić ni posebej odredil nadzora nad delom centra, vseeno pa na podlagi prijave v notranjevarnostnem postopku preverjajo domnevna odklonska ravnanja in tveganja.

KRKA DOMA

Novomeški bazen v sklopu Olimpijskega centra na Zaloški cesti je zdaj uradno označen kot invalidom prijazen objekt. Poleg vseh arhitekturnih prilagoditev v vseh prostorih, vključno s sanitarijami in dvigalom, je bazen bogatejši za posebno dvigalo, ki invalidom olajša vstop v vodo. Dvigalo je Zavod Novo mesto pridobil s sredstvi iz evropskega projekta Varcities. O pomembnosti te pridobitve pa je spregovoril tudi slavnostni govornik Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskega komiteja Slovenije. Zahvalo za pomoč invalidom je izrazil tudi predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Jože Okoren, nekdanji metalec diska ter prvi slovenski dobitnik paraolimpijske medalje in evropski rekorder v tej disciplini. Uporabo dvigala je ob asistenci reševalcev iz vode demonstriral paraplavalec Aleš Sečnik, svetovni rekorder na 50 m delfin. Ta pridobitev je ključen korak k zagotavljanju enakih možnosti in dostopnosti za vse v skupnosti.

Vršilec dolžnosti strokovnega direktorja splošne bolnišnice v Novem mestu oz. predsednik odbora za bolnišnično in specialistično zdravstvo pri zdravniški zbornici Boštjan Kersnič. Kersnič, je opozoril, da bi ob umiku soglasij zdravnikov za nadurno delo lahko zapirali pediatrične oddelke in porodnišnice. Strokovni direktorji bolnišnic so na srečanju s slovenskimi bolnišnicami preučevali projekcije za delo v času omejitev delovne zakonodaje. Ugotovili so, da je nemogoče načrtovati varne rešitve za prebivalce ob umiku soglasij. Zaradi tega je nujen dogovor s sindikatom in vložek v končanje stavke. Kersnič je poudaril, da so bolnišnice odvisne od pogodbenih specialistov in lastnih zaposlenih, ki s prekomernim delom omogočajo izvajanje nujne medicinske pomoči. Napovedani umiki soglasij bi ogrozili zdravstveno varstvo, lahko pa bi zaprli tudi pediatrične oddelke in porodnišnice. Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides stavka že od 15. januarja in zahteva ureditev plačnega sistema zdravnikov.

Osrednja informativna oddaja 15.02.2024