franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški dom starejših občanov bodo dogradili

Piše: R.K.

Čas objave:
12.04.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Dars bo na pragu velikonočnih praznikov, ko se domačim uporabnikom avtocest in hitrih cest pridruži veliko tujih voznikov, izvedel poostren nadzor nad uporabo elektronskih vinjet. V upravljavcu avtocestnega omrežja napovedujejo, da bo nadzor potekal tako na daljavo kot s preusmeritvami skozi nadzorne točke, potekal bo tudi na mejnih prehodih.

Iz skladiščnih prostorov v Slovenski Bistrici je neznani storilec od začetka letošnjega leta do 10. aprila odpeljal okoli 17 ton riža, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Materialna škoda znaša okoli 40.000 evrov, policisti pa obravnavajo kaznivo dejanje zatajitve.

KRKA DOMA
V Domu starejših občanov v Novem mestu bodo konec leta končali dozidavo dnevnega centra s prostori za začasno namestitev in pokritim parkiriščem. Celotna naložba bo stala 3,6 milijona evrov, zanjo bodo dobili 1,4 milijona evropskega denarja. V domu predvidoma prihodnji mesec pričakujejo tudi začetek prenove in dozidave zdajšnjih prostorov. Direktorica novomeškega Doma starejših občanov Milena Dular.V novem dnevnem centru za starostnike bo na voljo 30 mest, za začasne namestitve pa dodatnih 20 mest. Hkrati gradijo pokrito "nujno potrebno" parkirišče za zaposlene in obiskovalce. Gre sicer za naložbo, ki bo veliko prispevala k izboljšanju pogojev življenja v domu, je povedala njegova direktorica Milena Dular.
Po besedah direktorice imajo v novomeškem domu starejših občanov 315 stanovalcev, zaradi epidemije covida-10 pa imajo v delu prostorov zagotovljeno še sivo in rdečo cono. Zmorejo sicer oskrbo 350 stanovalcev, prenova in dozidava pa bosta domu z zmanjševanjem števila večposteljnih sob omogočili dvig kakovosti bivanja, je še dejala Dularjeva.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na rotovž povabil kandidate devetnajstih list, ki se bodo na bližajočih se državnozborskih volitvah v dveh novomeških volilnih okrajih potegovali za mesta poslancev. Predstavil jim je prioritetne izzive mestne občine ter širše jugovzhodne regije, kandidati so dobili vpogled tudi v poglavitne občinske projekte. Vlaganje v cestno infrastrukturo, predvsem v južni krak tretje razvojne osi ter zahodno novomeško obvoznico, bodoča javna novomeška univerza in nova oskrbovana ter stanovanja za mlade so bili med izpostavljenimi temami, župan pa se je dotaknil tudi načrtovanih investicij, kot sta prenova Narodnega doma in gradnja Regionalnega središča za zaščito, reševanje in pomoč.
Na Mestni občini Novo mesto so med izzive, ki jih aktivno rešujejo in so jih predstavili kandidatom za poslance, med drugim uvrstili regionalizacijo države, v kateri vidijo priložnost za večjo finančno avtonomijo območij Slovenije. Pomembna projekta za podporo nadaljnjemu uspešnemu gospodarskemu razvoju regije JV Slovenija sta tudi ustanovitev javne univerze in javnega raziskovalnega zavoda s sedežem v Novem mestu, ki jima sledi širše zastavljena izgradnja univerzitetnega kampusa v Drgančevju in tehnološkega kampusa v Podbrezniku.

Občina Kočevje je bila pred izbruhom vojne v Ukrajini v partnerskem odnosu z ukrajinsko občino Buča, iz katere so v svet nedavno prišle slike o pobojih civilistov, in da sta se občini pripravljali na pobratenje. Ta proces bodo po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča nadaljevali po vojni. Na kočevski občini spremljajo dogajanje v Ukrajini in skušajo pomagati. Med drugim je bilo na njihovo pobudo zagnano zbiranje prostovoljnih prispevkov za Bučo, čemur se je pridružilo tudi kar nekaj drugih občin. Skupaj so v Ukrajino dostavili okoli 50 ton pomoči. Po besedah kočevskega župana želijo pomagati tudi še naprej. Med drugim nameravajo v okviru programa U-Lead na poletni tabor v Kočevje povabiti nekaj ukrajinskih otrok iz Buče, v kolikor bodo razmere to dopuščale. "Cilj je, da se otroci umaknejo iz vojne vihre in vsaj teden ali dva živijo v nekem normalnem okolju," je še dodal župan.