stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Novozgrajeno krožišče v Šmarju

Piše: R.K.

Čas objave:
12.03.2024 12:19

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih :Novozgrajeno krožišče v Šmarju; Nasprotovanje posvetovalnega referenduma za JEK2

 SVET NA KRKI

Zagovornik načela enakosti je na podlagi zakona o varstvu pred diskriminacijo vladi priporočil, naj pripravi zakonsko podlago za ureditev položaja ljudi z invalidnostmi, ki zaradi zdravniške stavke ne morejo podaljšati ali pridobiti vozniških dovoljenj. V URI Soča namreč ambulanta za osebe s posebnimi potrebami med stavko deluje v omejenem obsegu.

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik se bo z današnjo slovesnostjo začelo letošnje zasedanje Mladinskega parlamenta Alpske konvencije, ki bo potekalo do 15. marca. Zbralo se bo več kot 100 srednješolcev iz držav alpskega loka, letošnja osrednja tema razprav pa so zavarovana območja.

KRKA DOMA

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in sevniški župan Srečko Ocvirk sta včeraj namenu uradno predala novozgrajeno krožišče v Šmarju na regionalni cesti Boštanj-Planina, ki zaokrožuje prometno ureditev primarne vstopne točke v Sevnico in tamkajšnjo industrijsko cono.  Kot je ob predaji dejal župan Ocvirk, krožišče in nanj povezan nadvoz čez trebanjsko železniško progo, ki ga je občina zgradila leta 2022, dajeta nov pomen vstopu v mesto Sevnica in bližnjo industrijsko cono. Z njima so izboljšali prometno povezljivost, prometno varnost in tudi dostop v industrijsko cono. Nekaj besed o predanem krožišču pa je podala tudi Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek .

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost je še enkrat jasno izrazilo nasprotovanje pobudi Slovenske demokratske stranke za razpis posvetovalnega referenduma o izgradnji nove nuklearke v Krškem (JEK 2). Menijo, da je trenutni predlog za razpis referenduma preuranjen in neustrezen, saj manjkajo ključni podatki o samem projektu. Primož Ribarič iz gibanja je poudaril, da njihovo nasprotovanje ni usmerjeno proti sami jedrski energiji, temveč proti načinu, kako se projekt trenutno izvaja. Po njihovem mnenju bi morali politični odločevalci najprej pospešiti procese za pripravo vseh potrebnih analiz in sprejeti celovit okvir upravljanja s projektom. To bi po njihovem mnenju omogočilo bolj transparenten in strokoven pristop ter preprečilo morebitno sistemsko korupcijo. Gibanje zahteva, da se referendum izvede šele takrat, ko bodo znani vsi ključni podatki o projektu, ter da se zavrne obstoječa verzija resolucije o jedrski energiji. Namesto tega predlagajo sprejetje celovitega okvira upravljanja s projektom ter počakajo dve leti na referendum, da bi omogočili informirano odločitev.

Osrednja informativna oddaja 12.03.2024