stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih :Občina Brežice bo za javna dela namenila 120 tisoč evrov

Piše: R.K.

Čas objave:
15.01.2024 12:52

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Občina Brežice namerava za javna dela nameniti kar 120.000 evrov, Potapljaška sezona v Novem mestu, Krka Praznuje 70 Let z Novoletnim Srečanjem Upokojenih Sodelavcev

SVET NA KRKI

V javnih zdravstvenih zavodih po državi se je danes ob 7. uri zjutraj  začela stavka Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides. Ob stavki, ki jo spremljajo zbori zaposlenih, iz bolnišnic povečini poročajo o odpovedovanju in prenaročanju nenujnih zdravstvenih storitev.

Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za Zlatka Dragarja, ki mu tožilstvo očita kaznivo dejanje izkoriščanja ljudi za prostitucijo leta 2012. V ta namen je Dragar prek povezanih oseb novačil dekleta iz Slovenije in Slovaške. Kaznivega dejanja ni priznal, prav tako tudi nobenih dejstev iz obtožnice.

KRKA DOMA

Občina Brežice aktivno rešuje problem brezposelnosti v lokalni skupnosti s programom javnih del, kjer nastopa tudi kot naročnik. Programi so namenjeni aktivaciji brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti ter ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti. V letošnjem letu namerava občina povečati sredstva za programe javnih del za 10.000 evrov, skupno pa nameniti 120.000 evrov. Občina s sofinanciranjem omogoča zaposlitev približno 15 osebam v javnih zavodih in nevladnih organizacijah, s podpisom javnega interesa pa je možna zaposlitev še za dodatni 2 osebi. Programi javnih del ciljajo na zaposlitev invalidov in dolgotrajno brezposelnih, ki se sicer težko zaposlijo. Programi javnih del zajemajo različna področja, kot so kmetijstvo, izobraževanje, šport, okolje, kultura, socialno varstvo in druga sorodna področja. Vključene osebe nudijo pomoč na različnih področjih, kot so učna pomoč, pomoč starejšim in invalidom ter urejanje javnih površin.

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto so minulo soboto pripravili že 30. odprtje potapljaške sezone z zimskim potopom v Krko. Tomaž Prašnikar iz novomeškega kluba za podvodne aktivnosti je poročal, da se je za potop pred časom prijavilo nekaj več kot 50 potapljačev, pri čemer je glede na pretekle izkušnje pričakoval udeležbo med 70 in 120 potapljači. Dogodek je privabil potapljače iz vse Slovenije, nekaj pa jih je bilo tudi iz prijateljskih klubov na Hrvaškem. Potop se je začel pred prostori kluba na Župančičevem sprehajališču v Loki. Splav je potapljače odpeljal gorvodno do lesenega mostu, kjer so se potopili, nato pa so počasi plavali nazaj do klubskega prostora. Novomeški potapljaški klub, ki letos šteje nekaj več kot 60 članov, je lani praznoval 50-letnico delovanja. Klub že vrsto let pa organizira tudi ekološko akcijo čiščenja Krkinega korita, ki poteka septembra v njej pa sodelujejo potapljači iz vse Slovenije in Hrvaške.

V podjetju Krka so ob praznovanju 70. obletnice organizirali tradicionalno novoletno srečanje za upokojene sodelavce v Teniškem centru na Otočcu, kjer se je zbrala dobra polovica od 2381 upokojencev. Posebno pozornost so namenili 123 sodelavcem, ki so se upokojili v letu 2023, in jim v zahvalo za prispevek k razvoju podjetja podelili spominska darila.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke, Jože Colarič, je poudaril pomembno vlogo upokojenih sodelavcev v zgodbi Krke in oznanil novoletno nagrado 175 EUR neto za vsakega upokojenega delavca. Udeleženci srečanja so uživali v nastopih Folklornega društva Kres iz Novega mesta in obujanju spominov na delo v Krki.

Krka svojim upokojencem nudi ugodnejše letovanje, udeležbo na športnih dejavnostih in interno revijo Utrip. Društvo upokojencev Krka, ustanovljeno leta 2000, skrbi za druženje in kakovost življenja v tretjem življenjskem obdobju. Podjetje s tem nadaljuje tradicijo negovanja dolgoročnih odnosov z nekdanjimi zaposlenimi.

Osrednja informativna oddaja 15.01..2024