Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Občina Brežice ne nakupuje nepremičnin za Rome

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Hrvaška je pripravljena na pogovore s Slovenijo o financiranju gradnje drugega bloka nuklearke v Krškem kot tudi o nabavi elektrike iz njega, je dejal hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Tomislav Ćorić. Povedal je, da se bodo lahko o vsem pogovarjali, ko bo sprejeta uradna odločitev o gradnji.

Na včerajšnjem žrebanju lota se je sreča nasmehnila posamezniku, ki je loto listek vplačal na Bledu. V 58. krogu je bila namreč izžrebana sedmica, ki je imela enega samega dobitnika. Ta je čez noč postal bogatejši za 4,26 milijona evrov.

Zaradi povečanega števila miši je letos predvsem na severnem Primorskem izbruhnila epidemija mišje mrzlice, ki se sicer počasi umirja. V zadnjih tednih pa se prav tako na severnem Primorskem pojavlja tudi tako imenovana zajčja mrzlica oziroma tularemija. Doslej so potrdili 17 okužb s to boleznijo.


KRKA DOMA:
Sestanek civilne iniciative na temo varnostnih razmer v krajevnih skupnostih Velika Dolina in Jesenice na Dolenjskem je v javnosti sprožil val govoric, da Občina Brežice z nakupom nepremičnin rešuje romsko vprašanje v občini. Na občini, kjer poudarjajo, da gre za lažne informacije ter da je iz javno dostopnih odločitev občinskega sveta jasno razvidno, da gre za širjenje lažnih govoric, kar pa med občankami in občani povzroča dodaten nemir. Krajani, ki so povezani v civilno iniciativo, so sicer sklicali sestanek s ciljem zagotovitve višje varnosti, v krajevnih skupnostih se je namreč v zadnjem času pojavilo oziroma je bilo zaznano večje število vlomov, tatvin ter kršitev javnega reda in miru.

Vse bližje je dan, ko bo stekla gradnja bazenskega kompleksa v Češči vasi, začela se bo namreč prihodnji mesec. S tem želi novomeška občina zagotoviti manjkajočo infrastrukturo na področju plavanja. Župan Gregor Macedoni je že podpisal pogodbo v vrednosti 5,6 milijona evrov. Objekt bo v dolžino meril skoraj 60 metrov, nekaj manj v širino in skoraj devet metrov v višino. Poleg bazena načrtujejo še savno, prostore za vadbo, garderobe in sanitarije ter recepcijo z manjšim gostinskim lokalom.

Na dolenjski avtocesti med Drnovim in Brežicami je policija ob nadzoru prometa ponoči obravnavala 53-letnega državljana Albanije, ki je po avtocesti z osebnim vozilom vozil s povprečno hitrostjo 215 kilometrov na uro. Kršitelju so izrekli devet kazenskih točk in izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov.
Na območju mirnopeške ceste pa so s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika, ki je nadaljeval z vožnjo in se zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku prevrnil. Lažje poškodovanega 32-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je nezavarovan in neregistriran avto brez registrskih tablic, so oskrbeli reševalci in odpeljali v bolnišnico.

Osrednja informativna oddaja, 22.7.2021

Krka ob enih