franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Občina Brežice se poteguje za prestižno nagrado

Piše: R.K.

Čas objave:
18.01.2024 12:43

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Občina Brežice se poteguje za prestižno nagrado; V Trebnjem so podpisali zaveze o namenski porabi sredstev za Rome

SVET NA KRKI

Vlada bo na današnji seji po napovedih državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Denisa Kordeža imenovala nove pogajalske skupine za stebrna in centralna pogajanja glede reforme plač v javnem sektorju. Pogajanja o tem pa naj bi se nadaljevala v prihodnjem tednu.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so danes začeli rušiti sto let staro stavbo, v kateri je bil do začetka decembra oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Kdaj bodo začeli graditi novo, še ni točno znano. Po trenutnih napovedih naj bi stala do leta 2027.

KRKA DOMA

Brežiška prireditev "Dan kruha, vina in salam" je stopila korak bliže prestižni nagradi, saj se trenutno poteguje za naziv najboljše zgodbe po mnenju občinstva na globalnem prizorišču. Lani je pridobila častno mesto med 100 najboljšimi trajnostnimi zgodbami na svetu, po zaslugi priznane organizacije Green Destinations. Letos bodo na sejmu ITB Berlin podeljene nagrade strokovne žirije in tudi People’s Choice Award, pri čemer bo eno izmed priznanj odnesel dobitnik nagrade Green Destinations top 100 stories, ki si bo prislužil največ glasov občinstva. Brežice se na tekmovanju predstavljajo z zgodbo o tradicionalnem dogodku "Dan kruha, vina in salam," ki se odvija od leta 2014. Prireditev, ki ima posebno mesto v srcih občanov, vključuje tudi Tekmovanje v peki domačega kruha ter razglasitev zmagovalcev izbora za županovo vino. Letošnji dogodek bo potekal 14. junij ter se bo odvijal na grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Občine z romskimi naselji so v Trebnjem podpisale dogovor, s katerim so se zavezale k namenski porabi sredstev, ki jih kot občine, kjer živijo Romi, prejmejo od države. Gre za skupno okoli osem milijonov evrov. Župan Kočevja Vladimir Prebilič. Vladimir Prebilč dodaja, da  občina Kočevje letno prejme 340 tisoč evrov za reševanje romskih vprašanj, dejansko pa porabijo skoraj enkrat več, to je 600 tisoč evrov. 

Novomeški župan Gregor Macedoni je povedal, da si državni organi in številni drugi zatiskajo oči.  Župan dodaja, da bodo vztrajali pri zahtevah, da se problematika rešuje v okviru jasne zakonodaje, ki bo omogočala izboljševanje razmer.

Osrednja informativna oddaja 18.01.2024