franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Občina Straža sprejela osnutka o stanovanjskih območjih

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2024 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Občina Straža sprejela osnutka o stanovanjskih območjih; Policisti opozarjajo na ponarejene bankovce

SVET NA KRKI

Slovenija se že vrsto let sooča s problematiko prenapolnjenosti zaporov, tako slabo, kot je trenutno, pa še ni bilo. Migrantska kriza je v zadnjih mesecih namreč ohromila slovenske zapore, v katerih se soočajo z velikim porastom pripornikov iz tujine, osumljenih storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Ekipa ptujske Osnovne šole Breg se bo pod mentorstvom Oliverja Bučka konec aprila kot edina iz Slovenije še tretje leto zapored udeležila prestižnega svetovnega prvenstva v robotiki VEX Worlds, ki bo od 27. aprila do 3. maja potekalo v Dallasu. Tja se odpravlja trojica učencev, ki so se januarja izkazali v konkurenci 18 ekip iz sedmih držav.

KRKA DOMA

Straški svetniki so na nedavni seji sprejeli dopolnjena osnutka občinskih podrobnih prostorskih načrtov za stanovanjski območji v Dolenji Straži in Volavčah, ki predvidevajo razširitev obstoječih naselij na jugozahodnem robu obeh območij. Dokumenta sta trenutno na javni razgrnitvi do 19. marca, javni obravnavi pa bosta potekali 7. marca v kulturnem domu Straža. Na območju v Dolenji Straži je predvidenih 18 hiš, kjer so že izvedli predhodne arheološke raziskave, medtem ko v Volavčah niso bilo potrebne. Po zaključku razgrnitve bodo pripravili stališča do pripomb in predlogov ter izdelali OPPN-ja, ki ju bodo poslali v drugo obravnavo in sprejem na občinski svet. Poleg tega so svetniki sprejeli poslovni plan Komunalne Novo mesto ter se seznanili s strategijo ločenega zbiranja odpadkov. Na območjih, kjer opravlja Komunala Novo mesto, bodo vzpostavili individualno zbiranje odpadkov po gospodinjstvih. Poskusno individualno zbiranje odpadkov se bo začelo v Rumanji in Vavti vasi v Občini Straža, predvidoma s 1. aprilom ali bolj verjetno s 1. majem.

Policisti Policijske postaje Krško so med preiskavo kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 34-letnega osumljenca na območju Hrastka. Med hišno preiskavo so pri osumljencu našli in zasegli 190 ponarejenih bankovcev v skupni vsoti 23.480 evrov. Zoper 34-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja denarja. Policisti občane opozarjajo na previdnost pri poslovanju z gotovino. Še posebej naj bodo pozorni na bankovce za višje zneske. Bankovce naj dobro pregledajo, otipajo in obrnejo proti svetlobi, kjer so ponaredki zaščitnih elementov bolj opazni. Pozorni naj bodo na relief, ki ga ponaredki največkrat nimajo. Če sumite, da je bankovec ponarejen, lahko bankovec prinesete tudi v pregled na blagajno Banke Slovenije. Skušajte si zapomniti čim več informacij o tem, kdaj, kje in od koga ste bankovec prejeli in o tem obvestite policiste.

Osrednja informativna oddaja 27.02.2024