franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obeležujemo dan paliativne oskrbe

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obeležujemo dan paliativne oskrbe; Rdeči križ Novo mesto s partnerji naredil prvo aplikacijo.

SVET NA KRKI

Učenci 9. razredov bodo danes še zadnjič sedli v osnovnošolske klopi, zanje je namreč konec pouka. Danes bodo prejeli zaključna spričevala, pa tudi obvestila o dosežkih nacionalnega preverjanja znanja. Na nekaterih šolah se bodo zvečer od šole poslovili z valeto. Za učence od 1. do 8. razreda pa se bo pouk zaključil v petek, 23. junija.

V združenju Srebrna nit se ob svetovnem dnevu boja proti nasilju nad starejšimi zavzemajo za ničelno toleranco do diskriminacije starejših in vseh oblik nasilja nad njimi. Ne obsojajo le klasičnih oblik nasilja, ampak tudi prikrite oblike, pri katerih starejšim iz različnih razlogov ni omogočeno dostojno, kakovostno in varno življenje.

KRKA DOMA

Prvič obeležujemo evropski dan paliativne oskrbe. Z njim želi Evropsko združenje za paliativno oskrbo opozoriti na pomen tega področja in poudariti potrebo po večji in pravočasni dostopnosti storitev paliativne oskrbe, ki naj bo sestavni del zdravstvenega sistema. V Sloveniji letno umre okoli 23.000 ljudi, samo zaradi raka prek 6.000, zato strokovnjaki opozarjajo, da tudi Slovenija nujno potrebuje dobro razvito mrežo paliativne oskrbe, ki mora biti vpeljana v vse ravni zdravstvenega in socialnega sistema ter prilagojena individualnim potrebam bolnika in svojcev. V Novem mestu se tega zavedajo, zato so pripravili delavnice in predavanja o celostnem pristopu pri oskrbi neozdravljivo bolnih. Petra Gornik iz novomeške Splošne bolnišnice.

Novomeški Rdeči križ je predstavil prvo aplikacijo, ki omogoča lažje vlaganje prošenju za različne vrste pomoči kot so prehrambeni paketi, finančna pomoč, boni za šolske potrebščine ter štipendijo. Z aplikacijo povečujejo dostopnostne storitve in možnost dostopa tudi izven njihovega delovnega časa. Kljub storitvam preko aplikacije nebodo zanemarjali dela v živo, saj bodo socialne delavke vedno na voljo vsem strankam in ljudem v stiski, ki bi potrebujejo pomoč.