volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obetajo se prenove

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2022 13:02

V današnji oddaji Krka ob enih: V Črmošnjicah se obetajo prenove; Energetsko bodo obnovili šest stavb; Razgrajal v novomeškem lokalu

SVET NA KRKI

V predmestju Zagreba je v sredo zvečer na dvorišču enega od podjetij izbruhnil požar, ki so ga hrvaški gasilci ponoči uspeli omejiti. Vso noč se je z ognjenimi zublji borilo 200 gasilcev in 54 gasilskih vozil. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Na območju Raven pri Šoštanju se je v sredo smrtno ponesrečil 33-letni traktorist. Policisti in kriminalisti so na kraju nesreče z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je moški opravljal sanacijo plazu, pri tem se je s traktorjem prevrnil in padel iz njega. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom Marjan Skube sta v družbi predsednika sveta Krajevne skupnosti Stopiče Janeza Murna na rotovžu podpisala pogodbo za ureditev ceste, manjkajočega pločnika, javne razsvetljave in vodovoda v Črmošnjicah na odseku od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mostu čez Težko vodo v skupni dolžini 380 metrov.
Dela v vrednosti skoraj 450.000 evrov z DDV se bodo ob predvidenih delnih zaporah ceste začela v prihodnjih dneh in potekala do konca tega leta, investicija pa bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju. Kot je povedal novomeški župan Gregor Macedoni, gre za prometno zelo obremenjeno cesto, ki bo po prenovi in z izgradnjo pločnika ter javne razsvetljave nudila varno šolsko pot. Mestna občina Novo Mesto prihodnje leto načrtuje nadaljevanje projekta, ki bo v drugi fazi obsegal še rekonstrukcijo mostu preko potoka Težka voda v Črmošnjicah. Tu bo v bodoče potekal priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma čez Težko vodo, za kar že poteka priprava projektne dokumentacije. 

Občina Ribnica je v maju oddala prijavo na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih od 2021 do 2023. V torek pa je prejela sklep Ministrstva za infrastrukturo o dodelitvi do 515.125 evrov nepovratnih sredstev iz naslova Evropske kohezijske politike. V kratkem sledi podpis pogodbe o sofinanciranju. Projekt celovite energetske prenove obsega stavbe Občine Ribnica, Športnega centra Ribnica, stavbo A in B osnovne šole Ribnica, Osnovno šolo Dolenja vas ter Rokodelski center Ribnica. Z investicijsko namero v prenovo energetskih sistemov z zamenjavo kotlov, prenovo razsvetljave, vgradnjo termostatskih ventilov, izolacije podstrešja ter ureditvijo prezračevanja se bo izkoriščal potencial učinkovite rabe energije, povečeval se bo delež obnovljivih virov v teh stavbah, izboljšali se bodo pogoji za uporabnike stavb, izboljšala se bo funkcionalnost ter podaljšala življenjska doba stavb.

Policiste PP Novo mesto so včeraj poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir. Ugotovili so, da gre za 33-letnega večkratnega kršitelja, ki se je v lokalu nedostojno vedel do osebja. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Osrednja informativna oddaja, 4.8.2022