državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obnova bo privabila še več turistov

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2023 13:35

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obnova bo privabila še več turistov ; Začetek Paulinovih dni

SVET NA KRKI

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v dolgem govoru na gospodarskem forumu v Vladivostoku med drugim dejal, da je bilo vojaško posredovanje Sovjetske zveze proti Madžarski leta 1956 in proti Češkoslovaški leta 1968 napačno ravnanje, ki je privedlo zgolj do dodatnih napetosti v odnosih med državami.

Večina izvajalcev zdravstvenih storitev in dobaviteljev medicinskih pripomočkov je že izvedla prehod s poslovanja s kartico zdravstvenega zavarovanja na vzporedno poslovanje z novo biometrično osebno izkaznico. Najuspešneje so se po oceni ZZZS že v maju prilagodile lekarne.

KRKA DOMA

Sevniški župan Srečko Ocvirk je na Tončkovem domu na Lisci včeraj podpisal pogodbo za posodobitev okoliške infrastrukture in nadgradnjo promocijske zasnove tega turističnega območja. Skupaj z davkom gre za nekaj manj kot 390.000 evrov vredno naložbo v okviru projekta Po Jurkovih poteh za katero bo Sevniška občina dobila evropsko denarno podporo. Z načrtovanimi ureditvami bo priljubljena posavska izletniška točka postala še privlačnejša. Dodatno pa bo okrepila razvoj in prepoznavnost Lisce ter širšega turističnega območja. Z omenjeno naložbo bo omogočena nadaljnja izraba turističnega potenciala, posodobljena infrastruktura pa bo izboljšala dostopnost naravne dediščine Lisce in prispevala k boljšemu poznavanju njenih naravnih vrednot. V okviru projekta bodo okolico Tončkovega doma dodatno uredili, lotili pa se bodo tudi razvoja digitalne interaktivne predstavitve Lisce in dveh novih turističnih doživetij. Dela naj bi začeli še letos.

Ta teden bodo v Krškem in Leskovcu pri Krškem potekali Paulinovi dnevi, posvečeni botaniku Alfonzu Paulinu kateri je bil znan po prvem napisanem izvirnem slovenskem učbeniku za botaniko Prirodopis rastlinstva za nižje razrede srednjih šol. 

Kdaj pa se kulturni programi oz. Paulinovi dnevi pričnejo?

Osrednja informativna oddaja 13.9.2023