nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Odstopil strokovni direktor novomeške bolnišnice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je potrdila predlog zakona za pomoč gospodarstvu in turizmu v vrednosti 243,5 milijona evrov - ko bo predlog zakona potrdil DZ, bodo vsi prebivalci Slovenije prejeli nove bone v skupni vrednosti 192,2 milijona evrov. Odrasli bodo prejeli bon v višini 100 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov.

V Ribnici danes začenjajo gradbena in rušitvena dela za izgradnjo nove brvi na Gallusovem nabrežju v središču mesta. Trenutna brv čez reko Bistrico je namreč dotrajana, zato jo bodo nadomestili z novo. Gradnja bo predvidoma končana konec julija.

KRKA DOMA:
Z mesta strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Novo mesto je včerajšnji seji zavoda odstopil Milivoj Piletič, ki ga bo kot vršilec dolžnosti zamenjal Boštjan Kersnič. Svet zavoda je potrdil tudi program dela in finančni načrt za letos, v katerem je predvidenih za 12 milijonov evrov investicij, prizadevanja pa bodo usmerili predvsem v pridobivanje kadra. Sicer pa so v letošnjem prvem kvartalu v bolnišnici prvič po štirih letih poslovali z izgubo.

V Hudičevem turnu v Soteski je novomeški RIC pripravil manjšo slovesnost ob zaključku projekta Večgeneracijski center Skupaj, ki je potekal na območju osmih občin jugovzhodne regije. Različne preventivne, izobraževalne in druge dejavnosti so namenjene tako socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin vseh generacij kot tudi preprečevanju izključenosti. Petletni projekt bodo zaključili septembra, upajo pa, da bo v novi finančni perspektivi vnovič na voljo denar za nadaljevanje takšnih projektov.

V Mali dvorani Dolenjskega muzeja bodo drevi ob 20. uri odprli razstavo 1991 - Dolenjska: sledi umetnosti na obeležjih, ki so jo pripravili ob 30-letnici državne samostojnosti in ob občinskem spominskem dnevu. Z razstavo bodo predstavili štiri pomembnejša javna obeležja osamosvojitvene vojne na Dolenjskem in sicer obeležja v Novem mestu, v Pogancih, na Medvedjeku in v Mokronogu.

Smo v letošnjem prvem vročinskem valu, zato nikar ne pozabite na zaščito pred sonce, bo pa jutrišnja vroča sobota odlična za poletne aktivnosti na in ob reki Krki. Dogajalo se bo na reki Krki, mestni plaži, na bregovih Krke, na Loki, Športnem centru Loka in pri društvu Oton – vse podrobnosti o dogajanju najdete na naši spletni strani.

Osrednja informativna oddaja, 18.6. 2021

Krka ob enih