franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Odstranitev mobilnih hišk ob Kolpi

Piše: R.K.

Čas objave:
04.01.2024 12:35

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Odstranitev mobilnih hišk ob Kolpi; Prometna nesreča v Črnomlju

SVET NA KRKI

Zapora na Dunajski cesti v Ljubljani, ki so jo v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana vzpostavili danes ponoči, za zdaj ni povzročila večjih zastojev. Zjutraj je bil nekoliko bolj gost promet na Tivolski cesti pred križiščem pri Bavarskem dvoru ter naprej po Masarykovi in na križišču Vilharjeve, Topniške in Šmartinske ceste.

Požar, ki je v sredo dopoldne izbruhnil v podjetju v Lokah na območju Ljubnega ob Savinji, je po prvi oceni lastnice Ane Tostovršnik terjal za vsaj dva milijona evrov škode. Kot je povedala danes, od podjetja razen zidov ni ostalo praktično nič.

KRKA DOMA

V okviru nadzora posegov na zavarovanih območjih je Inšpekcija za naravne vire in rudarstvo odkrila več primerov nezakonitih posegov brez ustreznega naravovarstvenega soglasja. Kot rezultat teh ugotovitev so bila dela ustavljena, nekatera območja pa so že bila sanirana. Inšpektor je na območju Dolenjske izvajal nadzor nad pridobitvijo naravovarstvenega soglasja za postavitev mobilnih hišk v kampu ob Kolpi. Kot odziv na ugotovitve je bila izdana odločba za odstranitev mobilnih hišk. Poleg tega so bile izdane odločbe za odstranitev več enostavnih (počitniških) objektov, ki so bili postavljeni brez ustreznega naravovarstvenega soglasja na območjih naravnih vrednot Krka in Bistrica ter v območju Nature 2000. Izdane pa so bile tudi tri odločbe za odstranitev nezakonito odloženih odpadkov na zavarovanih območjih Nature 2000. Inšpekcija tako dosledno izvaja ukrepe za varovanje narave ter preprečuje nezakonite posege, ki bi lahko ogrozili ravnotežje ekosistema.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh osebnih avtomobilov v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 20-letna voznica, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobila 41-letne voznice in 27-letne voznice. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v zdravstveni dom. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. V istem dnevu nekaj pred 20. uro pa so policiste policijske postaje Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanec v večjo torbo zložil več mesnih izdelkov in brez plačila pobegnil iz prodajalne. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili in prijeli osumljenca, ki je bežal po travniku. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. 18letnika iz Gazic zdaj čaka kazen.

Osrednja informativna oddaja 04.1.2024