nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Ogledali smo si razstavo izdelkov bodočih mizarjev in lesarjev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Epidemija se z današnjim dnem izteka, vlada je po napovedih ne bo podaljšala. Preventivni ukrepi ostajajo v veljavi do nedelje, nekateri tudi dlje. S koncem epidemije se v gostinskih lokalih umika omejitev, da so lahko pri mizi štiri odrasle osebe in otroci. Do 20. junija v veljavi ostajata odloka o začasni prepovedi zbiranja in o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo.

Ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi v društvu Humanitarček poudarjajo, da je nasilje ne glede na obliko nasilje, ki si ga nihče ne zasluži. Ker predvsem starostniki o tem ne zmorejo spregovoriti, je pomembno, da govorimo mi, so pozvali. Tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina meni, da je treba ob zaznavi nasilja ukrepati.


KRKA DOMA:
Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli so pripravili razstavo zaključnih izdelkov dijakov smeri mizar ter lesarski tehnik. Dijaki so pripravili čudovite in kakovostne izdelke iz lesa, ki so jih zdelovali pol leta in uspeli premagati vse izzive, na katere so naleteli tudi zaradi šolanja na daljavo. Direktor Šolskega centra doktor Matej Forjan je povedal, da je ponosen na vse dijake, študente in zaposlene, da so brez večjih pretresov opravljali vse obveznosti. Razstava bo na ogled do četrtka.

Na območju nekdanje rimske obcestne postojanke in nove stanovanjske gradnje v Trebnjem je arheološka ekipa v zadnjih tednih raziskala ostanke treh daljših stavb ob nekdanji rimski cesti. Šlo naj bi za naselje antičnih obrtnikov. Našli so ostanke značilne antične lončenine, oblačilne zaponke, kuhinjski pribor in orodje, nekaj ostankov steklenega posodja in lončenih svetilk oljenk ter številne rimske novce.

Okrožno sodišče v Novem mestu je Belokranjca Petra Englara spoznalo za krivega uboja žene in mu dosodilo dve leti in pol zaporne kazni. Pri tem je upoštevalo, da je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ki je bila posledica strahu za lastno življenje in predhodnih večletnih napadov žene nanj.

Osrednja informativna oddaja, 15.6.2021

Krka ob enih