franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Otroci pomagali otrokom

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Otroci pomagali otrokom; Na Krki zasvetile lučke; Pri županu državni prvaki v namiznem tenisu.

SVET NA KRKI

Medvladni odbor za varovanje nesnovne kulturne dediščine je na današnjem zasedanju v maroškem Rabatu na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva vpisal čebelarstvo v Sloveniji. Nominacijo z naslovom Čebelarstvo v Sloveniji, način življenja je vodilo ministrstvo za kulturo pod vodstvom Špele Spanžel.

Skupna gospodarska škoda zaradi naravnih nesreč je v prvih 11 mesecih letos globalno dosegla 115 milijard dolarjev (108,7 milijarde evrov), so ocenili v švicarski pozavarovalnici Swiss Re. Pri tem niso upoštevali le svojih pozavarovanj. Skupni znesek je tako drugo leto zapored presegel sto milijard dolarjev.

KRKA DOMA

V Osnovni šoli Leskovec pri Krškem so uspešno zaključili dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke na Madagaskarju. V njej so sodelovali učenci, njihovi starši, pa tudi zaposleni na šoli. Potrebščine so zbirali dober teden, otroci pa so zelo veseli, da bodo zbrane stvari lahko poslali na dolgo pot proti tej afriški otoški držav, razveselili otroke v tamkajšnji šoli in s tem pripomogli, a bodo imeli potrebščine za učenje branja in pisanja.

Na radiu Krka smo začeli veseli december s slavnostnim prižigom lučk, ki ga je pospremil naš letošnji novi član ekipe Matevž Derenda. Predstavil nam je novo pesem Spomin, ki jo je s svojo skupino Boom in Modrijani izdal prejšnjo nedeljo, v samo treh dneh pa se je že zavihtela v vrh lestvice najbolj poslušanih pesmi v Sloveniji na YouTube. Lučke na radiu Krka tako svetijo, smrekica stoji, dogajanje v veselem decembru pa bo tudi na radiu Krka pestro. Vsak teden nas čaka velika nagradna igra, gostje in druženje na terenu z radiem Krka. Za več informacij spremljajte program radia Krka ter naša Facebook in Instagram.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na rotovžu gostil državne prvake v namiznem tenisu iz Športnega društva SU Novo mesto. V pretekli sezoni so dosegli kar šest najvišjih titul, kar je za društvo z mladimi koreninami izjemen uspeh. Člani Športnega društva SU Novo mesto so dosegli najvišji naziv ekipni državni prvaki, postali so tudi pokalni prvaki Slovenije, odlična Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel pa sta svoje dolgoletno sodelovanje in trud izkazala brez poraza in bila nagrajena z nazivom državnih prvakov v dvojicah. Nadvse uspešne so bile tudi kadetinje in si priborile naslov ekipnih državnih prvakinj, mlajši kadeti pa so postali državni prvaki v dvojicah in mešanih dvojicah.
Novomeško društvo odlikuje tudi številčnost njihovih članov, predvsem pa delo, ki ga vlagajo v rekreativno igranje namiznega tenisa.