stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Pijan zapeljal na otok v krožišču

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2023 12:13

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pijan zapeljal na otok v krožišču; Sprejem proračuna v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Svetovni dan boja proti aidsu, ki ga obeležujemo danes, poteka pod geslom Naj skupnosti vodijo! in izpostavlja ključen vpliv skupnosti pri oblikovanju odziva na virus HIV in na globalno zdravje. Za zaustavitev svetovne pandemije je še vedno najpomembnejše testiranje na okužbo s HIV in s tem zgodnejše odkrivanje, ki omejuje prenos okužbe.

Na kmetiji pri Krškem odvzeto govedo so premestili na štiri lokacije po državi, nobenega niso usmrtili ali oddali v zakol, so povedali v Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Medtem je pravni zastopnik kmetije na kmetijsko ministrstvo vložil pritožbo zoper odločbo uprave.

KRKA DOMA

Včeraj nekaj po 23. uri so bili policisti Policijske Postaje Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču na Otoški cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, prebil varnostno ograjo in z vozilom obstal na otoku v krožišču. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici, med postopkom pa so ugotovili da je V litru izdihanega zraka  imel 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje zdaj pa bo kaznovan. V istem dnevu med opravljanjem nalog na območju Krvavčjega Vrha v Semiču pa so policisti nekaj pred 16. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila kateri znakov policistov ni upošteval ter nadaljeval z vožnjo po lokalni cesti proti naselju Gradnik, kjer je z vozilom oplazil avtobus. Policisti so ga kasneje ujeli, med postopkom pa so ugotovili, da gre 27-letnega kršitelja brez vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, zdaj pa ga čaka kazen.

Občinski svetniki so na zadnji občinski seji soglasno sprejeli predlog proračuna občine Šentjernej za leto 2024 v prvem branju. Sprejetje je potekalo s 14 glasovi za, kar kaže na enotno podporo proračunskim načrtom. Predlog proračuna pa bo obravnavan za dokončno odločitev 20. decembra. Irena Starič, vodja oddelka za javne finance na občini, je poudarila, da gre za razvojno naravnan proračun z močnim poudarkom na investicijah. Župan občin Šentjernej Jože Simončič je svetnikom predstavil večje naložbe, ki so del proračuna, nekatere pa bodo potekale tudi v letih 2025 in 26. Načrtujejo več kot pet milijonov evrov naložb v naslednjem letu, pri čemer so prednostne naloge vključevale izgradnjo mostu v Mršeči vasi, športne dvorane pri OŠ Šentjernej ter izboljšanje poplavne varnosti naselij ob potoku Kobila. Župan je izrazil optimizem glede pridobivanja sredstev za projekte, kot so sončne elektrarne na javnih stavbah, načrtujejo pa se tudi vlaganja v cestno, vodovodno in kanalizacijsko infrastrukturo.

Osrednja informativna oddaja 01.12.2023