Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Po dveh letih so se spet zbrali

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2022 12:54

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Skupnost muzejev Slovenije na današnji mednarodni muzejski dan v slovenskih muzejih uvaja nova znaka Psom prijazen muzej in Psom dostopen muzej, s katerima bodo poslej muzeji obiskovalce seznanjali z možnostjo obiska v družbi pasjih prijateljev.

Informacijski pooblaščenec je državnemu zboru posredoval poročilo za leto 2021, v katerem ugotavlja, da so življenje ljudi, s tem pa tudi njihovo delo, krojili ukrepi za zajezitev epidemije in njihove posledice ter stiske podjetij, posameznikov in drugih organizacij zaradi nekonsistentnih odzivov oblasti in nejasnosti glede izvajanja ukrepov.

KRKA DOMA

Včeraj so se v Brežicah po dveletnem premoru zaradi epidemije ponovno zbrali kmetovalke in kmetovalci. Na javni predstavitvi izbranih razvojnih programov kmetij oz. naložb v primarno kmetijsko proizvodnjo Občina Brežice jih letos sofinancira na podlagi javnega razpisa za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Brežice za leto 2022. Za spodbude kmetijstvu je letos namenjenih rekordnih 208.000 evrov, preko javnega razpisa 150.000 evrov za sofinanciranje investicij v vrednosti skoraj milijon evrov.

Kočevju bodo predvidoma junija začeli glavna gradbena dela za prenovo občinske stavbe, v kateri poleg občine domujeta še upravna enota in kočevsko sodišče. V ta namen sta župan Vladimir Prebilič in direktor izbranega podjetja GiB gradnje iz Grosupljega v ponedeljek podpisala pogodbo za izvedbo prenove, vredne dva milijona evrov. Pogodba po županovih besedah vključuje vsa dela, potrebna za celovito obnovo stavbe. Obnovo naj bi zaključili do konca prihodnjega leta.Stavba je bila prvotno namenjena za dekliški dom oz. je delovala kot Marijin dom. Po drugi svetovni vojni je bila na njej prenovljena fasada, kakršna je vidna še danes. Podstrešni prostori so bili preurejeni v stanovanja, v spodnjih etažah pa so uredili upravne pisarne.

Pred petimi leti, 17. maja 2017, je zaživelo Športno društvo SU Novo mesto. V tej kratki klubski zgodovini jim je minulo soboto v Športnem centru Livada uspelo po Pokalnem naslovu osvojiti tudi prvi naslov državnih klubskih članskih prvakov. Uroš Slatinšek je letošnjo sezono končal brez poraza. Skupno je odigral 53 tekem in dobil prav vse, ter tudi letos, tako kot že nekaj let prej, osvojil priznanje za najkoristnejšega igralca 1. Slovenske namiznoteniške lige. Izročil mu ga je nekdanji selektor slovenske reprezentance Bojan Rak.

Osrednja informativna oddaja, 18.5.2022