Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Po zaslužnih občankah poimenovali nove ulice

Piše: R.K.

Čas objave:
17.12.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Ustavno sodišče je razveljavilo ureditev v zakonu o delovnih razmerjih in zakonu o javnih uslužbencih, na podlagi katere je lahko delodajalec iz poslovnega razloga delavcu odpovedal pogodbo o zaposlitvi, pri čemer mu poslovnega razloga ni bilo treba utemeljevati, če je delavec izpolnjeval pogoje za starostno upokojitev.

Policisti so v sredo odvzeli prostost 34-letnemu državljanu BiH, ki ga sumijo, da je konec avgusta nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah v Slovenijo prepeljal 13 državljanov Pakistana in jih pustil v okvarjenem vozilu na štajerski avtocesti.


KRKA DOMA

Decembrska seja Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto se je tradicionalno začela s predstavitvijo letošnje generacije občinskih štipendistov in prejemnikov enkratne denarne pomoči. Novi štipendistki sta Marija Judež in Sara Mihalič, enkratno denarno pomoč za študij v tujini pa bo prejela Manca Špendal. Svetniki so sprejeli šest novih poimenovanj ulic, štiri izmed njih pa bodo nosila imena po zaslužnih ženskah novomeške preteklosti, in sicer po Ivani Oblak, Elizabeti Soklič, Mariji Tomšič in Veri Albreht.
Svetniki so sprejeli tudi spremembe in dopolnitve odloka o ureditvenem načrtu Zdravstvenega kompleksa Novo mesto, ki bo omogočil ureditev prostorov za negovalno bolnišnico in paliativno oskrbo v stavbi nekdanjega Internega oddelka novomeške bolnišnice, sprejete spremembe pa odpirajo možnost ureditve mestnega muzeja v gradiču Neuhof. Svetniki so potrdili tudi odlok o določitvi lokacij za izvajanje spontanih uličnih nastopov v MONM ter o koncesiji javne službe zavetišča za zapuščene živali.

V Strokovno izobraževalnem centru Brežice so zaradi suma spolnega nadlegovanja mladoletnih dijakinj odpustili učitelja. Ta naj bi mladoletnim dijakinjam prek družbenih omrežij pošiljal neprimerna sporočila. Primer so na šoli prijavili policiji, več pa zaradi varovanja osebnih podatkov mladoletne osebe niso posredovali.

Občina Črnomelj je v letošnjem letu pristopila k izdelavi Strategije za mlade v občini Črnomelj 2022 – 2027. Pisanja strategije se je občina lotila v sodelovanju z Mladinskim centrom BIT Črnomelj in zunanjim izvajalcem preko izvajanja delavnic, kjer so mladi podali ukrepe na različnih nivojih. Občinski svetniki so včeraj na seji strategijo sprejeli.

Osrednja informativna oddaja, 17.12.2021