stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Podprli pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
07.12.2023 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Predstavniki dolenjskih izobraževalnih in raziskovalnih ustanov podprli pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu; Na območju Kočevja našli mrtvo 67-letnico, prostost odvzeli 40-letniku.

SVET NA KRKI

Operaterji digitalnih platform v Sloveniji, prek katerih ponudniki prodajajo svoje blago ali storitve tretjim osebam, morajo podatke o teh prodajah v letošnjem letu skladno z zakonom o davčnem postopku sporočiti Finančni upravi RS (Furs) do 31. januarja 2024, so danes sporočili s Fursa. Kadar prodajalec prek svoje spletne strani prodaja svoje izdelke ali storitve, ni zavezan za poročanje podatkov, so dodali.

Skupščina Darsa je v sredo na izredni seji potrdila predlog SDH za izvedbo posebne revizije za preveritev vodenja posameznih poslov družbe v preteklem petletnem obdobju. V njej bodo preverili načrtovanje poslov z vidika upravičenosti in transparentnosti ter postopke sklepanja aneksov.

KRKA DOMA

Predstavniki 10 izobraževalnih in razvojno-raziskovalnih ustanov Dolenjske so danes na Otočcu podpisali listino, s katero so podprli ustanovitev javne univerze v Novem mestu. Ta bi povezala tam delujoče visokošolske zavode in ustanove, ki so v preteklih letih oblikovali vsebinsko raznolike izobraževalne in znanstveno-razvojne programe. Pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu so sicer podali tovarna zdravil Krka in regijsko gospodarstvo, so sporočili iz družbe Krka. Kot so poudarili podpisniki, obstoječi programi, kadri in organiziranost omogočajo kakovostno rast, učinkovito povezovanje in sodelovanje vseh regijskih visokošolskih zavodov na pedagoškem in znanstveno-raziskovalnem področju. O podpisu izjave so predstavniki podpisnikov obvestili ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

V enem od stanovanj na območju Kočevja so v torek popoldne našli mrtvo 67-letnico. V povezavi s tem so policisti zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo odvzeli prostost 40-letnemu moškemu, ki je s pokojno v sorodstvenem razmerju, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Vzrok in čas smrti ženske še nista potrjena ter bosta predmet nadaljnje kriminalistične in forenzične preiskave.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih 7.12.2023