IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Policija s povečano prisotnostjo do izboljšanja varnostnih razmer

Piše: R.K.

Čas objave:
07.06.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Policija s povečano prisotnostjo do izboljšanja varnostnih razmer; Požar uničil celoten objekt.

SVET NA KRKI

Banka Slovenije bo z julijem prilagodila makrobonitetni ukrep, ki je povezan z omejitvami kreditiranja potrošnikov. Nova spodnja meja kreditne sposobnosti bo temeljila na minimalnih življenjskih stroških in nekaterih dodatnih dejavnikih. Znesek minimalne kreditne sposobnosti bo namesto sedanjih 915 evrov znašal 745 evrov.

V zagrebškem živalskem vrtu so naselili roj čebel avtohtone slovenske vrste kranjska sivka, so sporočili iz Zoološkega vrta mesta Zagreb. Čebelnjak je živalskemu vrtu novembra lani simbolično izročil tedanji predsednik Borut Pahor med svojim zadnjim uradnim obiskom v tujini v predsedniškem mandatu.

KRKA DOMA

Letos so policisti v okolici Novega mesta na posameznih območjih obravnavali povečano število premoženjskih kaznivih dejanj, največ tatvin, pa tudi kurjenja v naravnem okolju ter kršitev javnega reda in miru, predvsem z glasno glasbo. Ta dejanja so motila prebivalce krajevnih skupnosti Bučna vas, Gotna vas, Šmihel in Otočec. Policisti PP Novo mesto so v okviru intenzivnega preiskovanja zbrali dovolj dokazov, da so štiri osumljence s kazenskimi ovadbami zaradi več kot 70 kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zoper vse odredil pripor. Policisti PP Novo mesto so letos na varnostno obremenjenih območjih opravili 16 hišnih preiskav. Osumljencem so zasegli pet kosov orožja in 20 kosov streliva. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj so 23 osumljencem odvzeli prostost. Policisti so se odzvali in ukrepali tudi ob zanemarjanju otrok, neobiskovanju osnovne šole, beračenju, kampiranju v naravnem okolju, kurjenju in sežiganju odpadkov, čeprav obravnava ni v njihovi neposredni pristojnosti. V teh primerih so obvestili drug prekrškovni organ, inšpekcijske službe in druge organe. Letos je bilo takih primerov 508. V maju so novomeški policisti izvedli več poostrenih nadzorov, z namenom odkrivanja in preprečevanja vseh oblik protipravnih in motečih ravnanj in izboljšanja občutka varnosti ljudi na teh območjih. V zadnjih treh mesecih so novomeški policisti izvedli devet tovrstnih nadzorov. Enega izmed njih so izvajali v petek, 3. junija. Opravili so hišno preiskavo v naselju Pot v gaj, na naljevali so z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj, storjenih na Cvičkariji v Novem mestu. Med kontrolo cestnega prometa so ustavili in kontrolirali 65 voznikov. Zaradi ugotovljenih kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem izdali pet plačilnih nalogov, opravili šest identifikacijskih postopkov, odredili dva preizkusa alkoholiziranosti in izrekli opozorilo.

Požar, ki je v torek popoldne zajel večje skladišče na Kvedrovi ulici v Sevnici, je uničil celoten objekt. Z ognjem so se borili gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Sevnica, Boštanj, Loka, Blanca in Breg, požar so lokalizirali in pogasili ter z delovnim strojem razkrili del ostrešja. Ostale stavbe niso bile ogrožene, vozila v bližini pa so bila pravočasno umaknjena. Poškodovanih v požarov ni bilo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto. Gasilci so požar v skladiščnem prostoru v Sevnici uspeli pogasiti nekaj pred 21. uro. Kljub temu je po prvih ocenah zaradi ognja nastala velika premoženjska škoda, so sporočili. Policisti so območje požara zavarovali. Ko bodo razmere na požarišču dopuščale, bodo kriminalisti opravili ogled požarišča in ugotavljali vzrok za nastanek požara.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 7.6.2023