franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti izvajajo nacionalno preventivno akcijo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.01.2024 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Splošna bolnišnica Novo mesto sodeluje v projektu Salomon; Policisti izvajajo nacionalno preventivno akcijo

SVET NA KRKI

V 95. letu starosti je umrl legendarni slovenski dramski, filmski in televizijski igralec Jurij Souček. Ustvaril je približno 150 gledaliških in skoraj 600 radijskih vlog. Nepozabne so njegove sinhronizacije risanih junakov, kot so Palček Smuk, Pipi in Melkijad ter še mnogi drugi.

Okužba s humanim papilomavirusom (HPV) je najpogostejša spolno prenosljiva okužba, ki je najpogostejša pri mladostnikih in mladih odraslih, starih od 15 do 25 let. Zato v ljubljanskem zdravstvenem domu za študente danes organizirajo cepilni dan, na katerem bodo naročene cepili proti HPV.

KRKA DOMA

Projekt Salomon je v ospredju prizadevanj za spremembo potovalnih navad v smeri trajnostne prihodnosti. Splošna bolnišnica Novo mesto aktivno sodeluje v mednarodnem projektu SALOMON, ki ga sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška preko sredstev Finančnega mehanizma EGP. Njihov glavni cilj je izboljšati pogoje za trajnostno mobilnost ter zmanjšati vpliv podnebnih sprememb. V okviru dosedanjih dosežkov projekta izstopajo rezultati raziskave potovalnih navad, ki je omogočila boljše razumevanje trenutnega stanja mobilnosti. Hkrati je bila vzpostavljena kolesarnica sistema GoNM za izposojo koles, ki se jo uspešno uporablja, s čimer so prispevali k zmanjšanju prometne obremenjenosti v okolju bolnišnice. Projekt se zdaj bliža koncu, sodelavci bolnišnice pa ponovno vabijo vse zainteresirane, da sodelujejo. Pozivajo jih k izpolnitvi ankete o potovalnih navadah, deljenju izkušenj ter podajanju predlogov.

Uporaba telefona med vožnjo je nevarna, saj vpliva na našo pozornost, s tem pa tudi na sposobnost pravočasnega odzivanja na razmere v prometu. Pozornost voznika pa poleg telefona zmanjšujejo tudi ukvarjanje z radiom in klimatsko napravo, prehranjevanje, kajenje in ličenje. Vse to namreč lahko poveča verjetnost nastanka prometne nesreče. Agencija za varnost prometa je zato pripravila novo nacionalno preventivno akcijo. Do nedelje, 21. januarja  policisti izvajajo preventivno akcijo Osredotoči se na cesto. Še posebej so pozorni na kršitve, ki vplivajo na zmanjšanje pozornosti voznikov motornih vozil. Ugotavljajo kršitve, povezane z uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme kot so tablica, prenosni računalnik ter slušalke med vožnjo, pozorni pa so tudi na druge kršitve in ravnanja, ki motijo osredotočenost voznika na dogajanje v prometu in prehitro vožnjo. Direktorica Agencije za varnost prometa Simona Felser, je dejala da bodo akcijo ponovili jeseni.

Osrednja informativna oddaja 17.01.2024