gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Policisti prijeli posiljevalca

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2024 12:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Javni razpis za najem stanovanj v Novem mestu; Policisti so prijeli posiljevalca

SVET NA KRKI

Gorenjski lovci so prejšnji mesec po več kot 25 letih pripravili lovsko razstavo, ki je bila priložnost za pregled stanja divjadi in sprememb v zadnjih 30 letih. V tem obdobju se je močno povečalo število divjih prašičev, novost so šakali, ki so prav tako v porastu. Te spremembe pa skupaj s pritiski obiskovalcev slabšajo pogoje za srnjad.

Slovenska karitas začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo Ne pozabimo, s katero želi pomagati najrevnejšim na območju jugovzhodne Evrope, je danes sporočila organizacija. V okviru akcije, ki jo izvajajo že 17. leto zapored, bodo zbirali denar za družine, otroke in starejše v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji in Albaniji.

KRKA DOMA

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Novo mesto je razkril dva nova javna razpisa za najem stanovanj, namenjenih različnim skupinam prebivalstva. Prvi razpis je namenjen dodelitvi namenskih najemnih stanovanj mladim in mladim družinam. Štiri stanovanja v prenovljeni stavbi na Glavnem trgu 2 so še na voljo, kandidati pa lahko svoje vloge oddajo do 31. marca 2024. Pogoji za prijavo in podrobnosti o postopku so navedeni v razpisni dokumentaciji. Drugi razpis pa je namenjen kadrovskim najemniškim stanovanjem. Prijava na ta razpis je odprta za prosilce, ki so ali bodo zaposleni v subjektih, kjer je ustanoviteljica ali večinska lastnica Mestna občina Novo mesto ali Republika Slovenija s sedežem v MONM ter v društvih in nevladnih organizacijah, ki delujejo v javnem interesu na območju občine. Odločitev o dodelitvi stanovanja bo temeljila predvsem na kadrovski pomembnosti osebe za delodajalca in Mestno občino Novo mesto.

Novomeški policisti so bili nedavno obveščeni o kaznivem dejanju, ki se je zgodil na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. Neznanec je s fizično silo sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Ko je opazil, da se približuje skupina drugih sprehajalcev, je žrtev izpustil.Po prejemu prijave so na policijski upravi Novo mesto nemudoma sprožili vse aktivnosti za prijetje storilca. Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbirali obvestila in v okviru kriminalistične preiskave izvajali druge aktivnosti. Na podlagi opisa so uspeli identificirati napadalca. Tako so policisti v Novem mestu izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca, državljana Kosova. Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in preverjajo ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več. Vodja sektorja kriminalistične policije France Božičnik.

Policisti pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da prijavo podajo kriminalistom na policijski upravi in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

Osrednja informativna oddaja 28.02.2024